V Trenčíne vznikne 44 nových pracovných miest pre vývojárov

V Trenčíne by malo vzniknúť 44 nových pracovných miest. Spoločnosť Yanfeng Slovakia Automotive Interior Systems totiž plánuje rozšíriť svoje technologické centrum pre vývoj interiérových komponentov do automobilov. Do rozšírenia chce firma investovať necelých 3,9 milióna eur.

07.12.2016 20:59
debata (2)

Spoločnosť už požiadala štát o investičnú pomoc vo výške viac ako 800 tisíc eur. Z toho vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok v objeme 380 tisíc eur, vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 203 tisíc eur. Zvyšok štátnej pomoci by mal predstavovať príspevok na vytvorenie nového pracovného miesta.

Ministerstvo hospodárstva SR odporúča vláde požadovanú investičnú pomoc schváliť. „Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia vlády, požadovaná výška investičnej pomoci je v súlade s nariadením vlády a zákonom o investičnej pomoci. Na základe vyššie uvedeného hodnotenia navrhujeme pre žiadateľa schváliť investičnú pomoc,“ uviedol rezort hospodárstva v návrhu na poskytnutie investičnej pomoci.

Investor plánuje vybudovať deväť nových testovacích laboratórií, ktoré budú navrhované z veľkej časti slovenskými dodávateľmi. Cieľom investičného zámeru je rozšírenie existujúceho technologického centra špecializujúceho sa na výskum a vývoj interiérových komponentov do automobilov, najmä palubných prístrojových dosiek, palubných systémov, panelov dverí, podlahových konzol a stropných ovládacích systémov. Vývoj uvedených komponentov je vykonávaný v 2D a 3D softvérovom prostredí.

Spoločnosť Yanfeng Slovakia je členom skupiny Yanfeng Global Automotive Interior Systems so sídlom v Šanghaji. Skupina je popredným svetovým dodávateľom palubných prístrojových dosiek a palubných systémov, podlahových konzol či stropných ovládacích systémov. Skupinu tvorí viac ako 90 výrobných a technických stredísk v 17 krajinách a zamestnáva celosvetovo viac ako 28 tisíc ľudí. Na Slovensku pôsobí od januára 2015.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #automobilky #výskum