Národnú diaľničnú spoločnosť povedie ekonóm Ján Ďurišin

Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. (NDS) bude ekonóm Ján Ďurišin.

21.12.2016 13:24
debata (6)

Ako ministerstvo dopravy v stredu informovalo, Ďurišin uspel vo výberovom konaní a na čelo NDS ho vymenuje minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Árpád Érsek (Most-Híd). Ďurišin bude v tomto roku už štvrtým šéfom diaľničiarov. Na čele spoločnosti vymení Juraja Valenta, ktorý bol poverený vedením spoločnosti v septembri tohto roku do výberového konania.

„Pán Ďurišin je víťazom transparentného výberového konania na predsedu predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti, ktoré bolo zverejnené v celoslovenskej tlači. Od nového riaditeľa očakávam, že zdynamizuje výstavbu aj prípravu diaľnic a rýchlostných ciest a jeho rozhodnutia budú predovšetkým efektívne v prospech úspešnej výstavby,“ povedal minister Érsek.

„Ján Ďurišin je ekonóm a vrcholový manažér, ktorý pôsobil vo viacerých spoločnostiach ako riaditeľ a člen predstavenstva,“ informovala hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká. Ďurišin naposledy riadil Spoločnosť pre skladovanie, a. s., ktorá sa zaoberá skladovaním ropy a ropných výrobkov. Uvedenú firmu založili spoločnosť Transpetrol, a. s. (podiel 86,55 %) a Správa štátnych hmotných rezerv SR (13,45 %). Ďurišin vyštudoval Fakultu ekonomiky a riadenia výrobných odvetví na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

Bývalého generálneho riaditeľa NDS Milana Gajdoša (viedol spoločnosť od apríla 2012) v apríli odvolal vtedajší minister dopravy Roman Brecely (Sieť). Za nového šéfa diaľničiarov Brecely vymenoval nominanta Siete Róberta Auxta, toho zas v septembri odvolal súčasný minister dopravy Árpád Érsek a vedením spoločnosti do výberového konania poveril Juraja Valenta.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #NDS