Leteckú linku z Bratislavy do Moskvy využilo 70 tisíc ľudí

Priame letecké spojenie z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave do Moskvy a späť využilo za rok 70 tisíc cestujúcich.

22.12.2016 16:20
debata (13)

Pravidelnú linku medzi slovenskou a ruskou metropolou prevádzkuje ruská letecká spoločnosť Pobeda od 19. decembra 2015. Z Bratislavy do Moskvy na letisko Vnukovo a späť možno letieť päťkrát týždenne, let trvá dve hodiny. Ako vo štvrtok informovalo bratislavské letisko, Moskva sa vďaka tejto frekvencií letov stala jednou z piatich najobľúbenejších destinácií, ktoré cestujúci využívajú z Bratislavy.

Riaditeľ aerolínií Pobeda Andrej Kalmykov ocenil, že o lety do Bratislavy a z nej do Moskvy je veľký záujem. „Veľmi si zároveň ceníme partnerstvo s bratislavským letiskom. Veríme, že aj naše ďalšie výsledky budú rovnako úspešné ako tie doterajšie,“ povedal Kalmykov.

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík informoval, že z hľadiska počtu prepravených pasažierov je spoločnosť Pobeda s linkou do Moskvy druhým najvýznamnejším pravidelným leteckým dopravcom z Bratislavy. "Na bratislavské letisko sa nám tak podarilo pritiahnuť dopravcu, ktorý Slovákom výrazne uľahčuje cestovanie do hlavného mesta Ruska a z neho,“ uviedol Trhlík.

Letecká spoločnosť Pobeda je jednou z najmladších leteckých spoločností na ruskom trhu. Vznikla 1. decembra 2014 a už o rok neskôr rozšírila svoje lety, popri vnútroštátnych letoch v rámci Ruska, aj na medzinárodné trate. Linka z Moskvy do Bratislavy bola prvou zahraničnou destináciou, kam Pobeda začala lietať. Všetky lety spoločnosti zabezpečujú najmodernejšie lietadlá typu Boeing 737–800 Next-Generation (NG) s kapacitou 189 cestujúcich.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #letisko Bratislava