Samsung pre Trumpa zvažuje stavbu závodu v USA

Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics by mohla postaviť v Spojených štátoch závod na výrobu domácich spotrebičov. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na informovaný zdroj.

02.02.2017 08:32
debata (6)

Samsung je tak ďalší zo známych svetových značiek, ktorá zvažuje, že odpovie na kritiku dovozu nového amerického prezidenta Donalda Trumpa.

O podrobnostiach o výške investície a umiestnení nového závodu firma zatiaľ podľa zdroja nerozhodla. Samsung vo svojom vyhlásení uviedol, že stále hodnotí potreby nových investícií v USA, ale svoje plány zatiaľ nebude komentovať.

Nová americká vláda pohrozila zavedením dovozných ciel a Trump napadol niektoré z najväčších svetových firiem, že pre amerických spotrebiteľov vyrábajú svoj tovar v zahraničí. Mnoho firiem začalo sľubovať, že budú v USA viac investovať.

Samsung už v novembri, ešte pred Trumpovým zvolením, oznámil, že plánuje do konca júna investovať do závodu na čipy v Texase viac ako jednu miliardu USD.

Juhokórejské firmy zatiaľ neboli predmetom kritiky pre dovoz, niektoré z nich sa však už pustili do predbežných krokov, aby odvrátili prípadnú kritiku. Automobilka Hyundai Motor minulý mesiac uviedla, že plánuje zvýšiť investície v USA v najbližších piatich rokoch o 50 percent na 3,1 miliardy USD.

LG Electronics v januári oznámila, že v prvej polovici tohto roka rozhodne, či postaví výrobný závod v USA, a varovala pred rizikami obchodnej politiky Trumpovej vlády, napísala agentúra Reuters.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #Donald Trump