Najhodnotnejšou značkou je Google, po piatich rokoch vlády Applu

Google po piatich rokoch vystriedal Apple na pozícii najhodnotnejšej značky sveta. Vyplýva to z tohtoročného rebríčka, ktorý tento týždeň zverejnila spoločnosť BrandFinance.

04.02.2017 19:55
debata

Hodnota značky Google sa oproti predchádzajúcemu roku zvýšila o 24 percent na 109,47 milióna dolárov, hodnota značky Apple o 27 percent klesla a predstavovala 107,14 milióna dolárov.

Spoločnosť Google okrem iného prevádzkuje najväčší internetový vyhľadávač na svete. Apple vyrába napríklad mobilné telefóny iPhone a počítačové tablety iPad.

„Apple si nedokázal udržať technologickú výhodu a opakovane sklamal svojich stúpencov, keď prišiel len s kozmetickými úpravami namiesto očakávaných výrazných zmien,“ uviedla spoločnosť BrandFinance.

„Jeho značka stratila na lesku a teraz musí súperiť nielen s tradičným rivalom Samsungom, ale aj s množatvom čínskych značiek,“ dodala.

Tretie miesto v rebríčku obsadila značka Amazon s hodnotou 106,37 milióna dolárov. Za ňou nasledovali značky AT&T a Microsoft. Najvyššie umiestnenou neamerickú značkou je juhokórejská značka Samsung, ktorej patria šiesta priečka.

Najvyššie umiestnenou japonskou značkou je na 12. mieste Toyota, ktorá tak má prvé miesto medzi automobilovými značkami. Najcennejšou európskou značkou je BMW na 17. priečke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Apple