Trump sa rozčúlil. Reťazec Nordstrom vyradil z ponuky modely jeho dcéry

Americký obchodný reťazec Nordstrom sa rozhodol vyradiť oblečenie vyrábané firmou dcéry prezidenta Donalda Trumpa Ivanky. Šéf Bieleho domu známy twitterovými reakciami všetkého druhu postup spoločnosti kritizoval ako neférový.

08.02.2017 21:51
debata (59)

Nordstrom sa podľa agentúry AP obhajuje, že jeho rozhodnutie bolo čisto obchodné a neovplyvnila ho osoba prezidentovej dcé­ry.

„Nordstrom sa zachoval tak neférovo k mojej dcére Ivanke. Je skvelá, vždy na mňa tlačí, aby som robil správne veci. Hrôza!“ napísal v stredu Trump na twitteri. Akcie firmy hneď klesli takmer o percento.

Nordstrom už skôr zdôvodnil rozhodnutie urobené minulý týždeň faktom, že odevy sa značkou Trumpovej sa nepredávajú tak, ako si obchod predstavoval. K podobným krokom vraj siaha bežne aj u iných výrobcov.

Značka Ivanka Trump Colection, ktorá sa zameriava na kolekciu oblečenia, šperkov a módnych doplnkov, sklamala krátko po Nordstrome aj ďalšieho predajcu, luxusný obchod Neiman Marcus Group, ktorý podľa webu Yahoo News stiahol z predaja jej šperky.

Trump sa síce aj po novembrovom zvolení za prezidenta bežne vyjadruje k aktivitám viacerých spoločností, v súvislosti s firmami spojenými s jeho rodinou je však komentár na adresu Nordstromu vôbec prvým verejným prejavom.

Trumpova dcéra po otcovom nástupe do funkcie čelila kritike, že časť svojho tovaru si necháva vyrábať v Číne, čo jej otec u iných firiem tvrdo kritizuje a hrozí im veľkým zdanením. Ivankin hovorca koncom januára vyhlásil, že je pripravená rokovať o presunutí výroby do USA.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Ivanka Trumpová