Novým riaditeľom automobilky v Trnave bude Stéphane Bonhommeau

Novým generálnym riaditeľom trnavskej automobilky PSA Groupe bude Stéphane Bonhommeau, ktorý aktuálne zastáva post riaditeľa závodu vo francúzskom Sevelnord.

09.02.2017 14:35
debata

S výrobným centrom v Trnave sa už oboznamuje, funkciu oficiálne prevezme 1.marca. Doterajší generálny riaditeľ automobilky v Trnave Rémi Girardon po dva  pol roku vo funkcii končí. Od 1. marca preberá pozíciu riaditeľa priemyselnej stratégie v centrále spoločnosti v Paríži. Agentúru SITA o tom informoval hovorca trnavskej automobilky Peter Švec.   

                                 

Girardon krátko po svojom príchode na Slovensko podľa Šveca predstavil tímu zamestnancov v septembri 2014 novú víziu pre trnavskú automobilku, ktorej základom je profilácia na výrobu vozidiel segmentu B mainstream. Úspešne rozbehol produkciu nového modelu Citroën C3 a presadil rozhodnutie o spustení štvrtej pracovnej, víkendovej zmeny od januára 2017. Počas jeho pôsobenia sa zaviedol projekt modernizácie logistiky v prevádzke montáž, ale aj v zvarovni.              

Modernizácia technológií prispela k možnosti zvýšenia výroby na 60 vozidiel za hodinu. Trnavské výrobné centrum rozšírilo portfólio svojich aktivít, keď začiatkom roku 2016 presťahovalo z Nemecka do Trnavy centrum účtovných služieb pre Nemecko, Švajčiarsko a Rakúsko. To vytvorilo takmer 100 nových postov pre vysokokvalifi­kovaných odborníkov v účtovníctve a financiách.                                       

Trnavská automobilka PSA Groupe Slovakia vyrobila v minulom roku 315 050 vozidiel a dosiahla tak nový rekord v objeme výroby. Jej produkcia vzrástla medziročne o štyri percentá. Hlavnú zásluhu na úspešnom roku malo uvedenie nového modelu Citroën C3, najvyšší podiel na produkcii mal model Peugeot 208 (75 %). Úspešne pokračovala aj výroba modelu Citroën C3 Picasso. Vďaka Citroënu C3 predpokladá vedenie automobilky v roku 2018 objem výroby až na úrovni 360 tisíc vozidiel.                   

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #PSA Groupe Slovakia