Škoda chce vyrábať v roku 2025 štvrtinu elektromobilov a hybridov

Približne štvrtinu produkcie Škody Auto budú v roku 2025 tvoriť elektromobily alebo hybridy. Vyrábať by sa mali v Mladej Boleslavi. Na štvrtkovom stretnutí manažérov automobiliek so zástupcami českej vlády to uviedol predseda predstavenstva Škody Bernhard Maier.

16.02.2017 13:44
debata (5)

Škoda už skôr oznámila, že prvé vozidlo s hybridným pohonom uvedie na trh v roku 2019 a elektromobil by mal prísť vzápätí. V roku 2025 by mala mať v ponuke štyri až päť vozidiel na elektrický pohon.

Prvým hybridom má byť model Superb, nasledovať bude okrem iného veľké SUV Kodiaq, ktoré Škoda začína dodávať tento rok. Ako elektromobil sa už vyrába sesterský model Škody Citigo, Volkswagen up!, automobilka ale podľa neoficiálnych informácií vyvinie čisto na elektrinu úplne nový automobil.

Podľa Petra Knapa, analytika spoločnosti EY, ktorá poskytuje podnikové poradenstvo, nastanú v roku 2020 v EÚ veľmi prísne reštrikcie v oblasti emisií a automobilky budú musieť zareagovať ponukou áut na alternatívny pohon, aby sa do kvót stanovených na ich produkciu zmestili.

Škoda Auto do roku 2025 zdvojnásobí počet predaných vozidiel na viac ako dva milióny ročne. Vlani pritom automobilka zažila rekordný rok, keď zákazníkom dodala 1,13 milióna áut.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto