Boeing otvorí svoju prvú továreň v Európe. V Británii

Americký výrobca lietadiel Boeing otvorí v Británii továreň na súčiastky a chystá sa do nej investovať 20 miliónov libier. Firma to oznámila v piatkovom oznámení. Továreň v krajine, ktorá odchádza z Európskej únie, bude prvým závodom Boeingu v Európe.

25.02.2017 23:49
debata (3)

Továreň v severoanglickom Sheffielde bude vyrábať ovládače vztlakových pristávacích klapiek na krídlach pre boeingy 737, 737 MAX a 777 novej generácie. Britská továreň bude tesne spolupracovať so závodom v Portlande v americkom štáte Oregone, kde sa vyrábajú ďalšie komponenty.

Továreň v Sheffielde bude zamestnávať spočiatku asi 30 ľudí a firma ich chce prijať začiatkom roka 2018.

Investícia v Británii je súčasťou stratégie Boeingu na sústredenie výroby kľúčových komponentov a systémov v USA a Británii. Cieľom firmy je znížiť náklady dodávok.

Boeing postaví závod vedľa sheffieldského výrobného a výskumného centra, kam má v roku 2019 presunúť výrobca luxusných vozidiel McLaren produkciu svojich podvozkov. Tá sa teraz nachádza v Rakúsku a McLaren sa tým pripravuje na možné zavedenie ciel na produkciu automobilového priemyslu po odchode Británie z EÚ, uviedla agentúra Bloomberg.

Európsky konkurent Boeingu Airbus sústredil v Británii väčšinu svojej výroby a vývoja krídel. V dvoch závodoch tam zamestnáva celkom asi 10 000 ľudí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Boeing