Deutsche Telekom sa chystá o tri roky spustiť mobilnú sieť 5G

Skupina Deutsche Telekom, ktorá pôsobí aj na Slovensku, chce prvú mobilnú sieť 5G spustiť v roku 2020 v Nemecku. Potom budú nasledovať ďalšie krajiny. Na veľtrhu Mobile World Congress v Barcelone to v pondelok uviedol výkonný riaditeľ Tim Höttges.

28.02.2017 07:27
debata (1)

„5G nie je len o rýchlosti. Je to ako desaťboj, nemôžete ho vyhrať iba v šprinte,“ uviedol členka predstavenstva Deutsche Telekomu Claudia Nematová. Podotkla, že stále nie je prijatý štandard, podľa ktorého budú siete a koncové zariadenia fungovať. Keď bude prijatý, DT sa mu chce prispôsobiť.

Firma tiež oznámila, že v najbližších týždňoch spustí siete pre tzv. Internet vecí v Nemecku a Holandsku. Počas roka chce spustiť ďalšie siete pre pripojenie rôznych senzorov tiež v Grécku, Poľsku, Maďarsku, Rakúsku, na Slovsnku a v Chorvátsku.

Sieť 5G chce Deutsche Telekom využiť pre poskytovanie tzv. Rozšírenej reality. Uzavrel preto partnerstvo s firmou Zeiss na vývoj inteligentných okuliarov, v ktorých sa budú na sklách zobrazovať jednoduché informácie.

Höttges zároveň uviedol, že Deutsche Telekom v súčasnosti neplánuje predaj žiadnej zo svojich európskych firiem. „Sústavne monitorujeme naše európske portfólio kvôli optimalizácii, ale v súčasnosti nie sú žiadne plány predať nejaký podnik,“ dodal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Deutsche Telekom #5G