Nitriansky Jaguar začne koncom roka masívne nábory

Automobilka Jaguar Land Rover Slovensko plánuje vo svojom závode v Nitre zamestnať 2 800 ľudí. S náborom pracovníkov do výroby chce spoločnosť začať koncom tohto roku.

01.03.2017 17:36
debata

Britská automobilka na Slovensku preinvestuje 1,4 miliardy eur. Počas prezentácie spoločnosti na výstave Profesia Days v Bratislave to uviedla personálna riaditeľka nitrianskej fabriky Jaguar Land Rover Nicci Cook. 

“Počas najbližších rokov chceme vytvoriť v Nitre výrobný tím svetovej úrovne. Veríme, že pre uchádzačov bude profesionálne vzrušujúce pripojiť sa k nášmu rozvoju a pomáhať formovať budúcnosť slovenského závodu Jaguar Land Rover," povedala uviedla riaditeľka.

Spoločnosť momentálne inzeruje okolo 75 voľných pozícií v rámci výrobných, logistických a manažérskych technických tímov, ako aj podporných funkcií, ako sú ľudské zdroje a financie. Nábor zamestnancov začal už v roku 2016, v súčasnosti pre automobilku pracuje 130 zamestnancov. Koncom tohto roka začne spoločnosť s náborom výrobných pracovníkov, ako sú kvalifikovaní pracovníci, operátori či technici. 

Slovenský závod sa bude na ploche 300 tisíc metrov štvorcových špecializovať na vývoj a výrobu hliníkových komponentov. Automobilka ročne plánuje v Nitre vyrobiť 150 tisíc vozidiel, pričom prvé autá z nitrianskeho závodu by mali  byť na predaj koncom roka 2018. 

Jaguar Land Rover je najväčším automobilovým výrobcom vo Veľkej Británii. Vo fiškálnom roku 2016/2017 plánuje preinvestovať viac ako tri miliardy libier. Spoločnosť zamestnáva viac ako 40 tisíc ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Nitra #Jaguar Land Rover