IBM otvára v Košiciach prvé pracovisko pre internet vecí

Spoločnosť IBM v Košiciach otvára svoje prvé pracovisko zamerané na tvorbu a implementáciu riešení internetu vecí, v skratke IoT (Internet of Things).

03.03.2017 15:47
debata

Nové pracovisko sa bude podieľať na tvorbe inovatívnych riešení využívajúcich kognitívne technológie a analytické schopnosti platformy IBM Watson v oblasti internetu vecí. Informoval o tom hovorca IBM Vladislav Doktor.

Ako uviedol Doktor, nové pracovisko pomôže zákazníkom čerpať poznatky z veľkých objemov dát generovaných miliardami senzorov a pripojených prístrojov v budovách, továrňach, na letiskách, v automobiloch, domácich spotrebičoch a dopravných systémov.

Internet vecí je neoddeliteľnou súčasťou rýchleho technologického vývoja posledných rokov a je dnes jedným z hlavných ťahúňov na zvyšovanie efektívnosti podnikania, znižovania nákladov a zvyšovania konkurencieschop­nosti v mnohých odvetviach priemyslu a služieb.

„Som veľmi rád, že práve na Slovensku sa nám podarilo vytvoriť vhodné podmienky na otvorenie takéhoto nového špičkového inovatívneho IoT pracoviska, ktoré bude úzko spolupracovať s novootvorenou celosvetovou centrálou IBM pre IoT v Mníchove a bude vyvíjať  riešenia pre klientov v oblasti väčšieho využitia potenciálu internetu vecí pre podnikanie,“ povedal generálny riaditeľ IBM Česká republika a Slovensko Branislav Šebo.

IoT pracovisko v Košiciach bude súčasťou Klientskeho inovačného centra spoločnosti IBM na Slovensku, ktoré práve tento rok oslavuje 10. výročie svojho založenia.

Pred desiatimi rokmi začínalo Klientske inovačné centrum svoje pôsobenie ako regionálne kompetenčné centrum zameri­avajúce sa najmä na dodávku čiastkových IT riešení pre klientov v regióne. Postupne sa stalo súčasťou tzv. tímu Global Delivery, t.j. dostalo sa k riešeniu komplexnejších a diverzifikova­nejších projektov prakticky z celého sveta.

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje svojim klientom vo vyše 170 krajinách sveta široké portfólio inovatívnych produktov a služieb v oblasti informačných technológií. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach. 

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #ibm #internet vecí #IoT