VIDEO: Parkovanie v Bratislave? Katastrofa. Pozrite si stav v piatich mestských častiach

Vyrieši spoplatnenie parkovania o rok a pol katastrofálnu situáciu v Bratislave? To, že ľudia budú za auto platiť od 49 po 500 eur ročne vôbec nemusí pomôcť. Na viacerých miestach by museli najprv pribudnúť parkovacie miesta, aby sa situácia zlepšila. Potrebné parkovacie plochy sa za jeden a pol roka ťažko stihnú vybudovať. Hrozí, že Bratislavčania budú platiť za to, čo majú teraz. Cezpoľní potrebujú parkoviská na okraji napojené na rýchlejšiu MHD. Dá sa to stihnúť za rok a pol ako to tvrdí primátor Bratislavy Matúš Vallo?

18.04.2019 10:00
debata (232)

VIDEO: Pozrite si v reportáži aká katastrofálna situácia s parkovaním je v piatich mestských častiach. Vo videu TV Pravda uvidíte ako krkolomne sa parkuje v Petržalke, Karlovej Vsi, v Starom Meste, Novom meste a Ružinove.

Video

V mestskej časti Bratislava – Petržalka problémy s parkovaním prichádzajú najmä vo večerných hodinách. Petržalka tak by mala byť podľa návrhu zaradená medzi časti, kde by nemalo byť parkovanie v priebehu dňa spoplatnené.

Karlová Ves je spolu s Petržalkou oblasťou, kde je problém zaparkovať hlavne večer. Platiť za parkovanie by sa tak v týchto častiach malo najmä počas noci. Uprednostnení by mali byť ľudia s trvalým pobytom.

Staré Mesto je jednou z najexponova­nejších mestských častí čo sa týka parkovania. Platí sa tu však aj dnes, a to minimálnou sumou 0,60 eura za 30 minút parkovania. Po novom by sa táto suma mala zdvihnúť na 2 eurá za 60 minút. Ide tak o zhruba 67 percentné navýšenie.

Problémom s parkovaním trpí aj Nové Mesto, kde mnoho ľudí dochádza za prácou. Najviac alarmujúca situácia je najmä v lokalite Tehelné pole. V čase koncertov, vystúpení i športových podujatí na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu či v Národnom tenisovom centre sú obyvatelia Nového Mesta bez šance zaparkovať.

Parkovanie je problémom aj v Ružinove, ktorý je mestskou časťou, kde sa cez deň nenájde hádam ani štvorcový meter bez auta. Dochádza sem autom množstvo cezpoľných a obyvateľov ostatných mestských častí, a domáci tak majú cez deň problém nájsť parkovacie miesto.

© Autorské práva vyhradené

232 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #parkovacia politika #parkovanie v Bratislave