Na trh palív vstupuje staronový hráč

Po 15 rokoch sa na Slovensko vracajú čerpacie stanice Benzina. Skupina Orlen, pod ktorú čerpačky patria, je pripravená uviesť na slovenský trh sedem nových čerpacích staníc. PKN Orlen vníma Slovensko ako sľubný maloobchodný trh a tvrdí, že plánované investície budú mať dlhodobý charakter. Slovensko je piatou krajinou po Poľsku, Česku, Nemecku a Litve, kde skupina Orlen prevádzkuje svoje maloobchody.

13.09.2019 12:00
debata (10)

VIDEO: Pozrite si rozhovor so šéfom čerpacích staníc Benzina pre Česko Marekom Zouvalom, v ktorom sa dozviete, prečo sa Benzina rozhodla vrátiť na Slovensko.

Video

„Naše dlhoročné skúsenosti v podnikaní a dobrá znalosť slovenského trhu, poskytujú pevný základ na budovanie maloobchodných kapacít. Začíname s niekoľkými miestami, no našou ambíciou na ďalšie dva až tri roky je stať sa jedným z kľúčových prevádzkovateľov čerpacích staníc,“ povedal Daniel Obajtek, predseda predstavenstva PKN Orlen.

Od prvého polroka roku 2019 funguje na Slovensku prvá čerpacia stanica značky Benzina, ktorá sa nachádza v Malackách. Tá bola včera slávnostne otvorená prestrihnutím pásky. Ďalšie čerpacie stanice tejto značky majú pribudnúť v Senci, Holiciach, Lužiankach pri Nitre, Šuranoch, Šelpiciach, Strečne a v Tesárskych Mlyňanoch.

Sieť čerpacích staníc je súčasťou skupiny Unipetrol a prevádzkuje najväčšiu sieť čerpačiek v Čechách. Okrem palív ponúka aj potraviny či nápoje. Na slovenský trh chce priniesť novinky ako palivové karty či mobilnú aplikáciu, pomocou ktorej budú môcť zákazníci napríklad platiť za palivo priamo na tankovacích stojanoch či zistiť, aké sú rady na autoumyváreň.

Benzina vznikla ešte vo vtedajšom Československu v roku 1953. Po roku 1989 bola spoločnosť na Slovensku privatizovaná. Teraz sa však vracia na Slovensko ako líder českého trhu, kde prevádzkuje 413 čerpacích staníc.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #palivá #čerpacia stanica #Benzina