Plat primátora Bratislavy prekročí 6000 eur, podľa poslancov si ho zaslúži

Primátor Bratislavy Matúš Vallo bude od decembra zarábať mesačne 6048 eur. Plat v takejto výške mu vo štvrtok schválili mestskí poslanci. Vallo od decembra 2018, keď prevzal vedenie mesta, až doteraz zarábal mesačne 5316 eur.

21.11.2019 20:00
debata (278)

Aktuálny základný či minimálny plat primátora hlavného mesta SR je 4032 eur. Vypočítava sa súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve a príslušného násobku. Mestské zastupiteľstvo však na návrh starostu Vrakune a mestského poslanca Martina Kuruca rozhodlo, že Vallovi základný mesačný plat zvýšia o 50 percent, a teda na sumu 6048 eur.

Kuruc svoj návrh navýšiť primátorovi plat v takejto výške zdôvodnil, že Vallo sa ako šéf bratislavskej samosprávy chopil šance, svoju prácu robí dobre a nebál sa doteraz pustiť aj do takých problematických tém ako je parkovacia politika.

Mestská poslankyňa Lenka Antalová Plavuchová poukázala na to, že poslanci vidia, koľko práce a energie vynaložil Vallo pri vykonávaní svojej funkcie a myslí si, že navýšenie o 50 percent zodpovedá výsledkom jeho práce.

278 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #samospráva #matúš vallo