Globálny trh s nositeľnou elektronikou zažíva prudký rast

Svetový trh s takzvanou nositeľnou elektronikou, ako sú napríklad inteligentné hodinky, fitnes náramky či slúchadlá, zažíva prudký rast.

10.12.2019 09:27
debata (1)

Dodávky týchto produktov sa v tohtoročnom treťom štvrťroku v medziročnom porovnaní takmer zdvojnásobili na rekordných 84,5 milióna kusov, informovala na svojich internetových stránkach výskumná spoločnosť IDC.

Za silným rastom trhu v treťom štvrťroku bol najmä stúpajúci záujem o inteligentné slúchadlá, ktoré sa na celkových dodávkach podieľali takmer polovicou. „Začalo to tým, že niektorí predajcovia odstránili zo svojich inteligentných telefónov slúchadlový konektor, a nasmerovali tak dopyt k bezdrôtovým slúchadlám. Pokračovalo to zariadeniami obsahujúcimi dodatočné funkcie,“ uviedol analytik IDC Ramon Llamas.

Prvé miesto na globálnom trhu s nositeľnou elektronikou v treťom štvrťroku obsadila americká spoločnosť Apple, ktorej dodávky stúpli o takmer 200 percent na 29,5 milióna prístrojov. Firma ťažila z rastúcej popularity svojich hodiniek Apple Watch aj slúchadiel AirPods a Beats, napísala IDC.

Podiel Applu na globálnom trhu s nositeľnou elektronikou v treťom štvrťroku predstavoval 35 percent. Druhé miesto obsadila čínska spoločnosť Xiaomi, za ktorou nasledovala juhokórejská firma Samsung.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Samsung #Xiaomi #nositeľná elektronika