Zvýšte dane boháčom o 0,5 %, žiada Oxfam. Pridáva sa aj MMF

Majetok 2 153 svetových miliardárov je väčší ako spoločný majetok 4,6 miliardy ľudí. Vyplýva to z výskumu medzinárodnej charitatívnej organizácie Oxfam.

20.01.2020 12:11
debata (11)

V štúdii zverejnenej v pondelok organizácia vyzvala vlády, aby realizovali politiku, ktorá by mohla pomôcť pri redukcii majetkovej nerovnosti. Informuje o tom portál cnbc.com. Štúdiu organizácia Oxfam zverejnila v čase, keď sa delegáti schádzajú vo švajčiarskom Davose na výročnú konferenciu Svetového ekonomického fóra.

Organizácia vyzvala politikov, aby najbohatším ľuďom v priebehu najbližšieho desaťročia zvýšili dane o 0,5 percenta v snahe zmenšiť majetkovú nerovnosť. Zvýšenie daní pre bohatých ľudí o 0,5 percenta by podľa štúdie generovalo dostatok financií na vytvorenie 117 mil. pracovných miest v takých sektoroch, ako je vzdelávanie a zdravotníctvo.

Aj šéfka Medzinárodného menového fondu Kristalina Georgieva tento mesiac vyzvala politikov, aby prehodnotili daňové systémy a zvážili „progresívne zdanenie“, ktoré by zvýšilo dane najbohatších ľudí v spoločnosti s cieľom riešiť majetkovú nerovnosť.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #bohatstvo #chudoba #Oxfam