Otvorili ďalšiu cestu na juhu, súvisí s výstavbou R7

V pondelok otvorili nový úsek cesty tretej triedy Macov - Blatná na Ostrove v okrese Dunajská Streda.

27.01.2020 14:29
debata (6)

Preložka v dĺžke takmer 458 metrov nahradila prerušenú existujúcu cestu III/1383 pre výstavbu úseku rýchlostnej cesty R7 Dunajská Lužná – Holice. Vodiči už nemusia počítať s dopravnými obmedzeniami medzi obcami Blatná na Ostrove – Holice, informovalo v pondelok Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) v tlačovej správe. Preložka cesty je súčasťou PPP projektu na výstavbu a prevádzku diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 v okolí Bratislavy.

„Som rád, že otvárame ďalšiu dopravnú stavbu na trase rýchlostnej cesty R7. Verím, že aj keď ide o krátky cestný úsek, zjednoduší cestovanie ľuďom a uľahčí im dochádzanie za povinnosťami, či zábavou,“ povedal pri otvorení preložky cesty minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd). „Na úsekoch R7 od Ketelca po Holice sa intenzívne pracuje. Tieto by mali byť otvorené ako prvé,“ uviedol Érsek. Preložka cesty na začiatku úseku vedie v priamej trase existujúcej asfaltovej cesty III/1383, ktorá vedie cez obec Macov. Ďalej trasa pokračuje priamym úsekom ponad R7 mostným objektom.

Spoločnosť D4R7 Construction, s. r. o., hlavný zhotoviteľ úsekov D4 a R7 v okolí hlavného mesta, má v úvodných mesiacoch tohto roka odovzdať do užívania dva z troch úsekov R7 medzi križovatkou Ketelec a obcou Holice v dĺžke 24 kilometrov. Spolu s nimi plánuje odovzdať do užívania cestu medzi Ketelcom, kde sa budú križovať D4 a R7, a Rovinkou. Zhotoviteľ úsekov diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 v okolí Bratislavy v celkovej dĺžke 59 kilometrov v rámci PPP projektu predpokladá neskôr počas roka 2020 ukončiť aj časť D4 z Ketelca po bratislavskú mestskú časť Rača. Úseky R7 Bratislava, Prievoz – Ketelec a začiatok úseku D4 Bratislava, Jarovce – Ketelec (križovatka D4 a R7) s dunajským súmostím skončia pravdepodobne neskôr. Pôvodne mali byť všetky úseky R7 a D4 hotové na jar, resp. jeseň 2020.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #R7 #diaľnice