Tipos funguje bez obmedzení, dočasne ho vedie podpredseda predstavenstva

Národná lotériová spoločnosť Tipos funguje bez akýchkoľvek obmedzení. Dočasne ju vedie podpredseda predstavenstva Rastislav Sedmák. V reakcii na aktuálnu situáciu vo firme po obvinení a odchode bývalého šéfa Tiposu Jána Barcziho to uviedol tlačový odbor ministerstva financií.

06.12.2019 15:44
debata (1)

„Predstavenstvo aj výkonný manažment spoločnosti sú plne funkčné. Vedením spoločnosti je dočasne poverený podpredseda predstavenstva,“ konštatoval rezort financií, pod ktorý Tipos spadá. K otázkam prijímania ďalších opatrení v súvislosti s fungovaním lotériovej spoločnosti je podľa MF nateraz predčasne sa vyjadrovať.

Bývalého predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Tiposu Jána Barcziho a bývalého šéfa IT Miloša Preleca zadržali príslušníci NAKA počas akcie 26. novembra. Polícia následne informovala, že v prípade poškodenej lotériovej spoločnosti vyšetrovateľ NAKA obvinil dve osoby z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Zároveň polícia potvrdila, že vyšetrovateľ prokurátorovi ÚŠP predložil podnet na ich vzatie do väzby.

Vo štvrtok (5.12.) trojčlenný senát Najvyššieho súdu (NS) SR rozhodol o tom, že táto dvojica pôjde do väzby. Na svojom verejnom zasadnutí tak vyhovel sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý oboch ešte v piatok 29. novembra nezobral do väzby.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipos #NAKA