Spoločnosť Huawei rástla aj v treťom štvrťroku

Napriek celosvetovej pandémii koronavírusu, sankciám a obchodnej vojne medzi USA a Čínou technologická spoločnosť Huawei rástla aj v treťom štvrťroku 2020. Firma zaznamenala nárast tržieb na úrovni 9,9 percenta oproti rovnakému obdobiu v minulom roku. Celkové tržby dosiahli 671,3 miliardy čínskych jüanov, čo v prepočte predstavuje približne 100,4 miliardy amerických dolárov (USD). Čisté ziskové rozpätie spoločnosti v tomto období predstavuje 8 percent. Ako ďalej informovala Mariana Trstíková, PR manažérka Huawei Technologies (Slovak), počas prvých troch štvrťrokov roku 2020 obchodné výsledky spoločnosti v zásade spĺňali očakávania.

26.10.2020 16:13
debata (2)

„Globálna pandémia koronavírusu vystavila svetový dodávateľský reťazec spoločnosti Huawei silnému tlaku a jej výroba aj prevádzka sa teraz stretávajú s úplne novými výzvami,“ doplnila Trstíková s tým, že spoločnosť sa chce zamerať na rozvíjanie umelej inteligencie, cloudové služby, 5G technológie a výpočtovú techniku. Hlavným cieľom je vývoj priemyselných aplikácií prostredníctvom sietí piatej generácie. Spoločnosť si stanovila za cieľ pomôcť v posilnení digitalizácie priemyslu.

Spoločnosť Huawei poskytuje informačné a komunikačné technológie (ICT), technologické infraštruktúry a inteligentné zariadenia v štyroch kľúčových doménach – telekomunikačné siete, IT, inteligentné zariadenia a cloudové služby. Má viac ako 188 000 zames­tnancov a pôsobí vo viac ako 170 krajinách a regiónoch. Spoločnosť bola založená v roku 1987 a je súkromnou spoločnosťou vo vlastníctve zamestnancov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tržby #Huawei