Slovenská online poisťovňa končí. Nové poistky na vozidlá preberá Union

Predaj povinných a havarijných poistiek na vozidlá pod značkou Onlia končí. Portál prevádzkuje Union poisťovňa už päť rokov. Poisťovňa o tom informovala v tlačovej správe.

30.11.2020 13:57 , aktualizované: 20:40
zelená karta Foto: ,
debata

Podľa slov generálneho riaditeľa poisťovne Union Michala Špaňára sa tak rozhodli zo strategických dôvodov. V predaji produktov bude pokračovať Union. „Vo všetkých inováciách, ktoré boli zavedené pod značkou Onlia budeme pokračovať,“ spresnil Špaňár. Pre klientov, ktorí už uzatvorili poistenie, sa nič nemení.

Zmluva bude platná, končí sa len predaj nových poistení. Pre potreby nahlasovania poistných udalostí a žiadostí zostane v prevádzke aj mobilná aplikácia. Klienti sa zároveň môžu obrátiť aj na jej info linku. Dôvodom zrušenia značky sú predovšetkým trendy na poistnom trhu. Keď prišla táto online poisťovňa na trh, chcela sa odlíšiť novinkami.

Značka bola známa napríklad tým, že ponúkla uzatvorenie poistky cez aplikáciu, bola bez dlhej viazanosti a klient mal možnosť obhliadky auta cez aplikáciu. „Tieto inovácie už dnes predstavujú viac menej štandard. Aj značka Union sa v tomto smere musela prispôsobiť a mnohé z týchto inovácií od Onlie prebrala,“ vysvetlila pre denník Pravda hovorkyňa Union poisťovne Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Dodala, že tým sa rozdiel medzi nimi zmenšoval. Dnes už teda nedáva zmysel, aby ponúkali produkty oddelene. „Viac menej sa nič zásadné nemení, produktové portfólio aj distribučné kanály zostávajú nezmenené,“ dodala Ksenzsighová. Onlia v súčasnosti na poistkách vytočí približne 1,7 milióna ročne. Posledné dva roky bol predaj približne na rovnakej úrovni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Union #poisťovňa #povinné zmluvné poistenie