„Opatrenia, ktoré sme urobili, boli pravdepodobne účinné,“ doplnil M. Užák. Potvrdil to aj riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Spišskej Novej Vsi Peter Kochan. „Výsledky máme zatiaľ potvrdené len telefonicky, najneskôr v utorok ich budeme mať aj písomne,“ povedal P. Kochan.
Tento týždeň bude podľa Kochana MäsoSpiš pracovať v skúšobnom režime. Celá výroba sa bude naďalej vzorkovať a odosielať na laboratórne vyšetrenie. „Chceme mať istotu, že všetko je v poriadku,“ doplnil. Až po opakovaných negatívnych vyšetreniach povolia veterinári štandardnú prevádzku. Po potvrdení negatívnych výsledkov vo všetkých vzorkách sa do predaja pustia aj výrobky vyrobené v testovacej prevádzke.
Regionálna veterinárna a potravinová správa v Spišskej Novej Vsi zatvorila prevádzku MäsoSpiš vo štvrtok pre opakovaný výskyt baktérie listeria monocytogenes, tentoraz v Liptovskej saláme. Počas veľkonočných sviatkov veterinári objavili listeriu v Moravskom údenom mäse. Keďže išlo už o druhý výskyt baktérie u iného výrobku, veterinári zastavili výrobu mäsových výrobkov až do vykonania nariadených opatrení. Spoločnosť MäsoSpiš musela okrem iného mechanicky vyčistiť, dezinfikovať a deratizovať celú prevádzku.