Kožuchy

KONEČNE Martina Hrica: Tak HZDS splnilo sľub. Zozbieralo 11 miliónov a "vyviedlo" ich z účtovníctva. Nevedno od koho, kam ich vyviedlo, či späť dôchodcovi, zadlženému podnikateľovi alebo charite. A ktorej. Či len tak ich vyviedli vyvenčiť do parku.

17.12.2008 15:49
Martin Hric Foto:
Publicista Martin Hric.
debata

Pred rokmi americký viceprezident Spiro Agnew musel odstúpiť, manželka prijala od korporácie kožuch. Za smiešnych 5 000 dolárov. Viete, čo vymysleli Američania, aby si sponzori nekupovali prezidentov? Maximálny príspevok do volebného fondu môže byť 5 000 USD. A viete, čo vymysleli sponzori? Päťmiliónový dar rozpíšu na tisíc svojich zamestnancov.

Keby HZDS rozpísalo igelitky na tisíc dôchodcov a podnikateľov, pes by neštekol. Mysleli sme si, že globálne firmy si úplatky nedovolia. Stratili by tvár, štátne objednávky. Isteže, okrem zbrojoviek, drogových a farmaceutických firiem. Tam to tak chodí. Ale aj svetová elektrofirma vyhrá konkurz za 2 miliardy, hoci slovenská firma ponúkla osvetlenie Bratislavy za polovičku. "Peniaze nie sú všetko,“ osvetlil záhadu primátor. Asi ponuky neboli rovnocenné z hľadiska pokladníka KDH.

Chcelo by to v politike, v parlamente, v súdnictve Sto neúplatných, akých zohnal Hoover, keď mafie začali ovládať Ameriku. Len kto nám ich dá na kandidátky?

debata chyba