Ďurišin zo Siete sa vzdal kandidatúry na primátora Prešova

Nominant strany Sieť na post primátora Prešova Martin Ďurišin sa vzdal kandidatúry na primátora Prešova a svojim sympatizantom odporučil, aby volili Andreu Turčanovú, nominantku koalície KDH – SDKÚ-DS – Most-Híd – OľaNO – NOVA – OKS.

05.11.2014 11:55
debata (3)

Dôvodom je posilnenie pravicových politických síl a snaha docieliť výmenu na poste prešovského primátora, kde je už osem rokov Pavel Hagyari. „Vzdal som sa možno aj osobných ambícií v prospech spoločného cieľa,” prehlásil Ďurišin. Turčanovú požiadal, aby na seba prevzala záväzky z jeho richtárskej prísahy.

Turčanová prehlásila, že môžu deklarovať prienik spoločných priorít, zhodli sa hlavne v oblasti zlepšenia dopravy, vytvárania podmienok na vznik nových pracovných miest a tým zníženia nezamestnanosti v meste a nastavenia parametrov na transparentné mes­to.

Odstúpenie kandidáta na primátora už naznačil aj nový slogan Spájame Prešov, ktorý Sieť inzerovala. Predseda strany Sieť Radoslav Procházka uviedol, že strana sa svojich ambícií týmto nevzdáva, o priazeň voličov sa bude uchádzať s 25 kandidátmi na poslancov.

Vo svojom vyhlásení presadzujú svornosť, z čoho vyplýva záväzok vzájomnej spolupráce aj po voľbách a súčasne záväzok odmietnuť koalíciu s vládnucou stranou Smer-SD.

V Prešove ostáva osem kandidátov na primátora, volebný súboj podstúpia 25-ročný občiansky aktivista Filip Antošovský (nezávislý), 72-ročný dôchodca Miroslav Bernik (KSS), 50-ročný hlavný kontrolór mesta Alexander Ernst (nezávislý), 33-ročný riaditeľ Šarišskej galérie Rudolf Dupkala (nezávislý), súčasný primátor 57-ročný Pavel Hagyari (nezávislý s podporou Smer-SD), 67-ročný živnostník Ondrej Chlebovec (nezávislý), 33-ročný predseda občianskeho združenia Martin Matejka. Pravicová koalícia nominovala 47-ročnú riaditeľku domova sociálnych služieb Andreu Turčanovú (KDH – SDKÚ-DS – Most-Híd – OĽaNO – NOVA – OKS), ku ktorej sa teraz pridáva aj Sieť. Volebná komisia v Prešove zaregistrovala aj všetkých 213 kandidátov na poslancov, z toho je 69 nezávislých.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #komunálne voľby #Sieť