Choma Žilinu pripraví na sľúbenú MHD zadarmo

Igor Choma (Smer), ktorý podľa neoficiálnych výsledkov vyhral o vyše tritisíc hlasov pred pravicovým kandidátom Martinom Barčíkom, chce 84-tisícovú Žilinu pripraviť na bezplatné cestovanie mestskou hromadnou dopravou.

16.11.2014 02:07
Igor Choma Foto: ,
Staronový žilinský primátor Igor Choma (Smer).
debata (2)

Nominant Smeru sa chce prioritne venovať aj seniorom, deťom v školách, cyklotrasám, doprave, parkovaniu a predovšetkým rekonštrukcii chodníkov. „Budem normálne pokračovať v práci. V utorok bude gremiálna porada s vedúcimi odborov, skontrolujeme si to, čo nebolo spravené a ideme ďalej. Žilina sa bude hýbať správnym smerom,“ povedal znovuzvolený primátor.

Predvolebná kampaň v Žiline bola podľa Chomu neférová a agresívna. „Emotívna je veľmi slabý výraz na to, čo sa dialo v Žiline. Pretože, tá kampaň bola absolútne neférová, bola zlá, agresívna a veľmi konfrontačná. Nebolo to o programovom vybavení jednotlivých kandidátov, bolo to o osočovaní sa. Vnímal som to veľmi zle. Preto som veľmi rád, že som sa nedal akosi vyprovokovať k nejakým podobným akciám a podobným reakciám. Išli sme vo veľmi slušnom tóne. Stále som komunikoval, že to, čo sme urobili, sme urobili dobre, že si za tým stojím. A myslím si, že toto je to, čo ľudí oslovilo,“ povedal 50-ročný primátor Žiliny.

Igor Choma v päťbodovom volebnom programe sľúbil Žilinčanom mestskú hromadnú dopravu zadarmo od roku 2017, veľký športový areál, nové cyklotrasy a požičovne bicyklov, zdravé jedlá v školských jedálňach či centrálny dispečing pre seniorov. „Opravovať ulice je štandardná povinnosť mesta. Tieto projekty sú niečím nadštandardné a dúfam, že oslovia mojich potenciálnych voličov. A pokiaľ budem primátorom, garantujem, že tieto projekty budem vedieť dotiahnuť do konca,“ sľúbil Choma začiatkom

Podľa neoficiálnych výsledkov obvodnej volebnej komisie Igor Choma (Smer-SD) dostal 9 842 hlasov, bývalého hovorcu žilinskej radnice Martina Barčíka (Sieť – SDKÚ-DS – NOVA – SaS – Most-Híd – OKS) volilo 6 791 oprávnených Žilinčanov a za niekdajšieho žilinského primátora Jána Slotu (nezávislý) hlasovalo 6 378 z celkového počtu 71 279 oprávnených voličov. Volebná účasť v Žiline dosiahla 41,24 percenta.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #komunálne voľby #Igor Choma