Procházka: Sieť mala podiel na výmene Ftáčnika

Politická strana Sieť mala v Bratislave rozhodujúci podiel na tom, že sa podarilo v Bratislave vymeniť primátorského kandidáta podporovaného vládnou stranou Milana Ftáčnika.

16.11.2014 19:42
Radoslav Procházka Foto: ,
Radoslav Procházka.
debata (69)

„Stiahnutím svojich kandidátov sme urobili obetu v prospech stredopravého voliča a vyšlo to v Bratislave aj v Prešove,“ uviedol predseda strany Radoslav Procházka. Reagoval tak na vyjadrenie predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára, ktorý ľutuje, že v Bratislave sa nedohodli na podpore Iva Nesrovnala. Podľa Bugára za to môže tvrdohlavosť Radoslava Procházku. Bugár to označil „za zlé a neuvážené rozhodnutie Procházku“.

„O žiadne dohody na správe mesta so žiadnym kandidátom som neusiloval, tak ma teraz nemrzí, že s nikým nie som dohodnutý. Naopak ma teší, že v Bratislave vyhral Ivo Nesrovnal – mladý, dynamický chlap, ktorý predstavuje stredopravú politiku, to, že ja s ním nemám žiadne dohody, slúži ku cti aj jemu aj mne. Ak niekoho mrzí jeho víťazstvo a absencia nejakých predbežných dohôd, tak sa pýtam z akého dôvodu, či je lepšie, aby mal nejaké dohody a na čo by mu boli,“ konštatoval Procházka. Zdôraznil, že dôležitý je výsledok. Vládna strana prišla o hlavné mesto a vrátilo sa do správy pravého stredu, dodal.

K výsledku strany Sieť vo voľbách Procházka uviedol na tlačovej besede, že ako nová strana absolvovali krst ohňom. Celkovo je Procházka s výsledkami spokojný. S niektorými čiastkovými výsledkami spokojný nie je, ale to budú riešiť vo vnútri strany. Procházka zdôraznil, že voľby ukázali, že dokážu existovať aj mimo virtuálneho priestoru prieskumov. Pripomenul, že Sieť urobila niekoľko rozhodnutí, ktoré ich odlišujú od iných. „V kritických chvíľach sme vyšli v ústrety stredopravému voličovi a zjednodušili sme mu výber.“ Za dôležitú považuje aj richtársku prísahu. „Všetkých kandidátov sme ňou zaviazali ku konkrétnym merateľným úlohám. Nebola to len jednorazová vec, nebol to len marketingový nástroj,“ uviedol. V utorok na predsedníctvo Procházka predkladá návrh, ktorého podstatou bude pravidelný odpočet plnenia úloh z prísahy. Ľudia budú mať možnosť pravidelne kontrolovať, ako sa záväzky z prísahy plnia, dodal.

Pozrite si, kto povedie vaše mesto či obec a tiež, kto ju viedol od roku 1990.

Kompletné výsledky volieb na jednom mieste – aj so zoznamom poslancov zastupiteľstiev.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #komunálne voľby #Radoslav Procházka #Sieť