Procházka: Vyústením dohody má byť silná, veľká strana

Predseda strany #Sieť Radoslav Procházka je presvedčený o tom, že ak majú mať ľudia prospech z nejakej dohody opozičných strán, vyústením takej dohody by mala byť jedna pevná, silná, veľká strana, ktorá bude zastupovať strednú vrstvu, teda pracovitých ľudí, ktorí sa dnes živia prácou, v minulosti sa ňou živili alebo sa pripravujú na to, že sa budú živiť prácou.

01.12.2015 09:32
Radoslav Procházka Foto: ,
Predseda strany Sieť Radoslav Procházka.
debata (50)

„Dali sme na stôl ponuku. Ak chceme relevantnú dohodu, z ktorej budú mať ľudia úžitok, tak si povedzme, že sme schopní sa zaviazať k tomu, že zo všetkých, ktorí dostanú mandát, vytvoríme súdržný poslanecký klub s jednotným vedením, s jednotným programom, s jednotným ťahom na bránu, lebo potrebujeme v štáte rovnováhu,“ povedal Procházka na margo rokovaní so stranami Most-Híd a KDH, ktoré inicioval líder Mosta-Híd Béla Bugár.

Predseda Siete považuje za prioritné, aby sa diskutovalo predovšetkým o tom, čo bude po voľbách. „Keď má jedna partia, ktorá úplne stratila zábrany, všetku moc v štáte, tak sa dejú veci, z ktorých ľudia osoh nemajú. Sme presvedčení o tom, že alternatívou je rovnováha. Reálnym nástrojom tej rovnováhy je pevná, silná, veľká strana a sme o tom pripravení hovoriť s kýmkoľvek, komu ľudia dajú mandát na verejnú službu,“ konštatoval Procházka.

S cieľom systémovej alternatívy Smeru v podobe jednej veľkej strany to myslí líder Siete vážne. „Nielen ja, ale aj vedenie Siete to myslí úplne vážne. V slovenskej histórii nenachádzame systémové prekážky pre to, aby sa či už nám, alebo niekomu inému nemalo podariť to, čo sa podarilo súčasnému premiérovi naľavo. Nevidíme systémové prekážky v tom, aby také úsilie nemohlo byť úspešné aj napravo od stredu,“ vysvetlil.

Procházka chce hovoriť o reálnej, skutočnej a zmysluplnej alternatíve, podľa jeho slov aj voliči Smeru budú mať osoh z toho, keď bude v štáte základná rovnováha.

„Ak sa na tom nebudú chcieť podieľať predstavitelia tzv. tradičných strán, tak to za nich urobia ľudia. Ak sa rozhodnú ľudia, že to urobia neskôr, urobia to neskôr. My si myslíme, že je najvyšší čas to urobiť a kto sa na tom bude chcieť podieľať, tak to povie teraz. Ak sa na tom nebudú chcieť podieľať, tak si myslím, že si svojho silného a pevného zástupcu vyberú priamo ľudia vo voľbách v marci 2016,“ poznamenal Procházka.

Sieť sa vo voľbách bude snažiť získať čo najsilnejší mandát pre svoj plán dobrého štátu, ktorý slúži ľuďom. „Ponuka veľkej, silnej strany bude adresovaná každému, kto bude ochotný sa prihlásiť k plánu,“ uzavrel Procházka.

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár sa má v utorok stretnúť s predsedom Siete Radoslavom Procházkom a lídrom KDH Jánom Figeľom, aby v trojici diskutovali o alternatíve súčasnej jednofarebnej vlády Smeru.

„Chceme, aby alternatíva Most-Híd, KDH a Sieť, ktorú sme pomenovali prvýkrát pred viac ako polrokom, bola zo dňa na deň reálnejšia a získavala podporu občanov,“ vyhlásil Bugár po rokovaní republikovej rady strany.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Procházka #Sieť