Hrušovského podporili Merkelová, Daul aj cyperský prezident

Nemecká kancelárka Angela Merkelová, šéf Európskej ľudovej strany (EPP) Joseph Daul, cyperský prezident Nicos Anastasiades či vicekancelár Rakúska Michael Spindelegger. To je zoznam osobností, ktoré podporili prezidentského kandidáta Ľudovej platformy Pavla Hrušovského (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS).

26.02.2014 11:20
Merkelová Foto:
Angela Merkelová vyjadrila podporu prezidentskému kandidátovi Pavlovi Hrušovskému.
debata (29)

Merkelová v podpornom liste uviedla, že hlas Hrušovskému dáva občanom SR možnosť zmeniť ich budúcnosť. „Pavol Hrušovský zosobňuje záujmy všetkých občanov Slovenska, nezávisle od ich náboženstva, etnicity, jazyka alebo národnosti. Slovensko potrebuje nový impulz, aby ekonomický rast mohol ísť ruka v ruke so sociálnou spravodlivosťou a aby bola posilnená európska myšlienka mieru a prosperity. To je tým, čo predstavuje Pavol Hrušovský,“ píše Merkelová vo výzve, ktorú TASR poskytol Martin Krajčovič z volebného štábu Pavla Hrušovského. Podľa jej slov viera, presvedčenie a politické skúsenosti sú to, čo robí z Hrušovského výborného kandidáta na prezidenta. „Preto Vás ako svojich európskych priateľov vyzývam k v prezidentských voľbách voliť Pavla Hrušovského,“ dodala.

Anastasiades napísal, že Hrušovský je „spoľahlivý partner našej politickej rodiny s hlbokými koreňmi v histórii a civilizácii európskeho kontinentu, ktorá stála už pri jeho začiatkoch“. Podpora Hrušovskému je podľa jeho slov hlasom vyslovenia dôvery realistickým a perspektívnym politickým návrhom. „Naše spoločnosti potrebujú konsenzus a rozhodnosť a vďaka vytvárania zmysluplných koalícii KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS tak odvracajú hrozbu populizmu,“ uzavrel.

Daul, šéf EPP v ktorej sú združené všetky tri strany Ľudovej platformy, vyjadril Hrušovskému podporu a povzbudenie. „V týchto prezidentských voľbách si Slovensko nemôže dovoliť ďalšiu neistotu. Rovnako ako Európa, aj Slovensko potrebuje reálne a dôveryhodné riešenia. A na to potrebuje silný právny štát a viac sociálnej spravodlivosti,“ odkázal cez video.

Daul je presvedčený, že nový prezident SR musí byť prezidentom všetkých občanov Slovenska bez ohľadu na to, akým jazykom hovoria, akej sú národnosti a k akému etniku patria. „Slovensko tiež potrebuje viac spolupatričnosti a menej rozdeľovania v spoločnosti. Budúci prezident musí byť skúsený a zanietený politik, ktorý pracuje na zlepšení postavenia všetkých občanov,“ dodal s tým, že Hrušovský všetky tieto kritériá spĺňa.

Cez video podporili Hrušovského aj poslanec NR SR Alojz Hlina (nezaradený), vydavateľ László Szigeti či chatár Peter Petras.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #podpora #prezidentské voľby 2014 #Pavol Hrušovský