Procházka: Budem voliť Andreja Kisku

Poslanec NR SR Radoslav Procházka (nezaradený), ktorý so ziskom 21,24 percenta (403.548 hlasov) obsadil v sobotňajších prezidentských voľbách tretie miesto, bude v druhom kole voľby hlavy štátu voliť Andreja Kisku.

18.03.2014 14:44
Radoslav Procházka Foto: ,
Radoslav Procházka
debata (69)

Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii s tým, že ak bude mať Kiska záujem o jeho billboardy, pomôže mu svojimi plochami, ktoré má prenajaté do konca marca.

„Premiér Robert Fico (Smer) vymedzil úrad hlavy štátu ako priestor pre reprezentáciu Slovenska v zahraničí a z tohto konkrétneho hľadiska je do úradu pripravený lepšie ako ktokoľvek iný,“ myslí si. Na druhej strane je ale presvedčený, že doma potrebujeme rovnováhu, aby moc Smeru mala limity a kontrolu, a preto bude voliť Kisku.

Na margo kontaktov Kisku na scientologickú cirkev, na ktoré poukazuje najmä Robert Fico, Procházka povedal, že scientológov považuje za nebezpečných. „Nijako sa tým však nevyslovujem k podozreniu, či s nimi pán Kiska niečo má, alebo nie. Je to jeho vec. Žiaľ, je to jedna z tém kampane,“ povedal.

V súvislosti so svojimi ďalšími politickými plánmi Procházka ani v utorok nič bližšie nepovedal. Opakovane vylúčil, že by zakladal novú politickú stranu. Už tento týždeň má však naplánované zásadné politické rokovania. Po nich bude informovať, s kým ich viedol a s akým výsledkom.

Procházka zároveň zopakoval, že je alergický na termín „líder pravice“, za ktorého začal byť po svojom volebnom zisku označovaný. „Slovo líder je cudzie a je postihnuté veľkou infláciou. Toľko ľudí sa pasovalo do tej polohy a robia to znova a znova. Pre mňa osobne je to slovné spojenie dnes bez obsahu. Získanú podporu však vnímam ako záväzok a budem sa ho snažiť premeniť na úžitok ľuďom, ktorí prejavujú dopyt po zmysluplnej alternatíve voči súčasnej vláde. Chcem byť poskytovateľom poctivej a otvorenej služby ľuďom,“ dodal.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2014