Študenti Trnavskej univerzity štrajkujú ďalej

Študenti Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity pokračujú v štrajku. Ani vo štvrtok sa nezúčastňovali na vyučovaní na znak protestu proti študijným plánom, ktoré boli podľa nich prijaté v rozpore so zákonom.

05.10.2006 14:02 , aktualizované: 14:11
Študenti Foto:
Študenti Trnavskej univerzity štrajkujú.
debata

Zástupcovia štrajkujúcich sa pokúšajú od utorkového začiatku protestu spojiť sa s dekankou fakulty Evou Naništovou. „Vždy sa našiel dôvod, prečo ma nemôže prijať, rovnako ako rektor univerzity,“ povedal zástupca štrajkového výboru Maroš Píša.

Dekanka fakulty v stredu zverejnila na internetovej stránke filozofickej fakulty vyhlásenie, podľa ktorého sú informácie o štrajku zavádzajúce a ich cieľom je poškodiť kredit fakulty a univerzity. „Z právnych analýz vyplýva, že vedenie fakulty neporušilo zákon v otázke študijných programov. Výučba na fakulte sa realizuje v plnom rozsahu s výnimkou časti študentov odboru filozofia. Vedenie fakulty bude riešiť situáciu v súlade s platnou legislatívou a vnútornými predpismi fakulty a univerzity,“ napísala Naništová.

Študenti dennej formy štúdia Filozofia a Systematická filozofia na Katedre filozofie Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity uvádzajú tri dôvody na vyhlásenie štrajku. Prvým je pretrvávajúce porušovanie akademických a občianskych práv a slobôd na fakulte, druhým nesúhlas so zmenami v študijnom programe odboru filozofia na tento akademický rok a s procesom jeho schválenia a strata dôvery ku kompetentným predstaviteľom katedry a fakulty.

debata chyba