Trenčiansky medovník ide do Nemecka

Medovnikárka Mária Muráriková z Trenčína sa chystá na Svetovú olympiádu kulinárstva. Tá bude v nemeckom Erfurte na jeseň. Jej pozíciu najlepšej medovnikárky na Slovensku nedávno potvrdili aj na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro, kde získala zlatú medailu.

04.02.2008 10:00
Mária Muráriková Foto: ,
Trenčianska medovnikárka Mária Muráriková získala za túto kompozíciou zlatú medailu na tohtoročnom veľtrhu Danubius Gastro.
debata

Na veľtrhu Danubius Gastro svoje medovníky predviedla po druhý raz, vždy jej priniesli zlato. V tomto roku súťažila s kompozíciou, ktorú nazvala Pradávne tajomstvo medovníka.

„Tajomstvom dobrého medovníka sú koreniny, ktoré sa kedysi uchovávali v krásnych dózičkách a ručne sa roztĺkali v mažiari. Je to nostalgický návrat do čias minulých, všetko je z medovníka: mažiar, dózičky, dokonca aj starobylé váhy. Príprava kompozície mi trvala zhruba 100 hodín,“ vraví Mária Muráriková.

O víťazstvo sa tentoraz delí so svojou 23-ročnou dcérou Veronikou, ktorá od nej už pomaly preberá medovnikárske žezlo. Spolu sa pripravujú aj na olympiádu v Erfurte. Táto súťaž sa organizuje každé štyri roky, trenčianske medovnikárky idú na ňu po prvý raz.

Mária Muráriková sa v roku 2006 zúčastnila na Svetovom pohári kulinárstva v Luxemburgu a v konkurencii 35 štátov celého sveta získala striebornú medailu.

debata chyba