Na veľtrhu Danubius Gastro svoje medovníky predviedla po druhý raz, vždy jej priniesli zlato. V tomto roku súťažila s kompozíciou, ktorú nazvala Pradávne tajomstvo medovníka.
„Tajomstvom dobrého medovníka sú koreniny, ktoré sa kedysi uchovávali v krásnych dózičkách a ručne sa roztĺkali v mažiari. Je to nostalgický návrat do čias minulých, všetko je z medovníka: mažiar, dózičky, dokonca aj starobylé váhy. Príprava kompozície mi trvala zhruba 100 hodín,“ vraví Mária Muráriková.
O víťazstvo sa tentoraz delí so svojou 23-ročnou dcérou Veronikou, ktorá od nej už pomaly preberá medovnikárske žezlo. Spolu sa pripravujú aj na olympiádu v Erfurte. Táto súťaž sa organizuje každé štyri roky, trenčianske medovnikárky idú na ňu po prvý raz.
Mária Muráriková sa v roku 2006 zúčastnila na Svetovom pohári kulinárstva v Luxemburgu a v konkurencii 35 štátov celého sveta získala striebornú medailu.