Zimný Štadión Ondreja Nepelu stojí o 34 miliónov eur viac, ako sa plánovalo

Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave bol síce drahší, ako sa pôvodne plánovalo, Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR však nenašiel žiadne nedostatky.

01.02.2012 13:49
štadión Ondreja Nepelu Foto:
Zimný štadión Ondreja Nepelu
debata (2)

Ako na stredajšej tlačovej besede informoval bratislavský primátor Milan Ftáčnik, 74 miliónov eur namiesto plánovaných 40 bolo skutočne preinvestovaných. Správa NKÚ teda konštatuje, že v prípade predraženého Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave nie je možné vyvodiť trestnoprávnu zodpovednosť.

„Pre mňa z toho materiálu vyplýva najviac politická zodpovednosť,“ myslí si primátor. Bývalé vedenie mesta podľa neho predstavilo projekt poslancom v septembri 2008. Očakávané náklady boli vtedy 40 miliónov eur.

„Poslanci sa o trištvrte roka dozvedeli, že to je úplne iná suma,“ uviedol Ftáčnik, podľa ktorého projekt nebol pod kontrolou zastupiteľstva ani verejnosti. Taký postup nechce mesto už opakovať. „Chceme, naopak, uplatniť postup, ktorý bude otvorený, transparentný, pod kontrolou mestského zastupiteľstva a pod kontrolou verejnosti,“ povedal Ftáčnik.

Správu NKÚ predloží primátor poslancom na štvrtkovom mestskom zastupiteľstve. „Predpokladám, že to bude bodka za témou zimný štadión a jeho rekonštrukciou,“ dodal primátor.

2 debata chyba