Do Staromestskej knižnice v Bratislave sa tento týždeň možno registrovať zadarmo

Počas Týždňa Slovenských knižníc, ktorý trvá od 18. do 24. marca, sa neregistrovaní záujemcovia môžu bezplatne zapísať do bratislavskej Staromestskej knižnice. Tá okrem toho uplatní generálnu amnestiu pre neporiadnych a zábudlivých čitateľov, ktorí môžu vrátiť vypožičané knihy bez poplatkov z omeškania.

18.03.2013 15:20
debata

Pre deti vo veku od troch do ôsmich rokov je pripravená novinka tematické rozprávkové kufríky, ktoré si budú môcť vypožičať v Centre pre deti a mládež na Blumentálskej ulici a počas roka aj v ostatných pobočkách knižnice.

Ťažiskovými podujatiami Týždňa slovenských knižníc bude 7. ročník Jarného maratónu s knihou a ďalšie pokračovanie úspešného cyklu zážitkového rodinného čítania Čítanie nás baví, kde s deťmi, ich rodičmi a starými rodičmi bude čítať Tibor Hujdič Mrkvička. Podujatie sa uskutoční v utorok 19. marca o 9.00 h v Centre pre deti a mládež na Blumentálskej u­lici.

Jarný maratón s knihou organizuje Staromestská knižnica spoločne s mestskou knižnicou, knižnicou Ružinov, knižnicou Bratislava-Nové Mesto, miestnou knižnicou Petržalka a Malokarpatskou knižnicou v Pezinku.

Postupne sa v nich bude čítať Johanka v Zapadáčiku spisovateľky Tone Revajovej. V Staromestskej knižnici v stredu 20. marca o 10.00 h v centre na Blumentálskej ulici prisľúbila účasť aj samotná autorka.

Vo štvrtok 21. marca o 14.00 h sa v centrálnej knižnici na Blumentálskej vyhodnotí 8. ročník veľkej čitateľskej súťaže Čítam, čítaš čítame. Na víťazov zároveň čaká prekvapenie prvý raz budú môcť stráviť rozprávkovú noc s Andersenom v Staromestskej knižnici.
TASR o tom informoval hovorca mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Tomáš Halán.

debata chyba