V Slovenskom raji vypukol požiar, hasiči ho lokalizovali

Hasičom sa po niekoľkých hodinách podarilo lokalizovať požiar porastu a rúbaniska medzi obcami Hranovnica a Vernár v oblasti Hranovnického plesa.

30.04.2013 18:56 , aktualizované: 20:44
požiar, Slovenský raj Foto: ,
Požiar lesného porastu medzi Hranovnicou a Vernárom pri Hranovnickom plese v ťažko dostupnom teréne.
debata (1)

Riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Ondrej Šproch uviedol, že požiarisko majú pod kontrolou a v nočných hodinách ho budú monitorovať hasičské hliadky.

„Príčinou vzniku požiaru bol elektrický skrat, ktorý vznikol potom, ako v dôsledku silného vetra spadol strom na vedenie vysokého napätia. Od skratu sa následne vznietila suchá tráva a porast,“ spresnil Šproch.

Na likvidácii požiaru sa podieľalo viac ako 40 príslušníkov HaZZ s 20 kusmi techniky predovšetkým z Popradu, na pomoc im však prišli aj kolegovia z Levoče, Kežmarku, Spišskej Starej Vsi, Starej Ľubovne a letecký modul z Prešova.

Okrem nich zasahovali aj dva vrtuľníky z leteckej základne v Prešove a k dispozícii bol aj vrtuľník z Letky Ministerstva vnútra SR. Oheň pomáhali likvidovať aj dobrovoľní hasiči z okolitých obcí. Požiar sa rozhorel zhruba na ploche päť hektárov.

Slovenský raj zasiahol lesný požiar

Medzi obcami Hranovnica a Vernár v oblasti Hranovnického plesa vypukol v utorok požiar porastu a rúbaniska.

Fotogaléria
Na mieste požiaru okrem hasičov zasahovali aj...
Príčinou vzniku požiaru bol elektrický skrat.
+2Požiar sa rozhorel zhruba na ploche päť hektárov.
1 debata chyba