V Trenčíne kandiduje na župana za KSS člen Smeru

V Trenčíne oznámil záujem uchádzať sa vo voľbách o funkciu župana štvrtý kandidát. Je ním 61-ročný Peter Palko, bývalý riaditeľ Leteckých opravovní a Územnej vojenskej správy v Trenčíne.

03.09.2013 15:51
Palko, Trenčin Foto: ,
Peter Palko
debata

Je stále členom Smeru, ale do volieb vstupuje na kandidátke Komunistickej strany Slovenska. „Budem vylúčený zo strany Smer, to viem, stanovy nepripúšťajú, aby som ako člen Smeru kandidoval za inú stranu. Ale nevstúpil som a ani nehodlám vstúpiť do KSS, zostanem ako nestranícky kandidát,“ povedal Peter Palko.

V Trenčianskom kraji kandidatúru na župana už dávnejšie oznámil bývalý minister obrany Jaroslav Baška za Smer a nezávislý kandidát Ľubomír Žabár. Ten sa v roku 2010 uchádzal o kreslo primátora Trenčína na kandidátke Smeru, strana však jeho kandidatúru na poslednú chvíľu stiahla a vo voľbách podporila súčasného primátora Richarda Rybníčka. Spoločným kandidátom všetkých pravicových strán v Trenčianskom kraji je bývalý olympijský medailista a majster sveta v zápasení voľným štýlom Jozef Lohyňa (SDKÚ, KDH, SaS, Most – Híd, NOVA, OKS). Podľa politológa Miroslav Řádka pravica iba v tomto jedinom kraji dokázala vytvoriť kompletnú koalíciu všetkých strán.

„Nemyslím si, že by kandidatúra Petra Palka mala nejako zásadnejšie meniť výsledky volieb. Už aj preto, lebo Jaroslav Baška už rok vedie predvolebnú kampaň, Smer v tejto oblasti odvádza veľmi poctivú politickú prácu, nenecháva nič na náhodu. Nemyslím si, že by mal Baška nejako dramaticky strácať novou kandidatúrou ďalších ľavicových voličov,“ hovorí Miroslav Řádek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kandidát #Trančín #župan #Palko