Polícia zaistila nevybuchnutú muníciu v obciach na východe Slovenska

K viacerým nálezom nevybuchnutej munície z obdobia 2. svetovej vojny smeroval v týchto dňoch policajný pyrotechnik na území Michalovského a Trebišovského okresu.

07.10.2013 11:23
debata

V sobotu 3. októbra sa počas poľnohospodárskych prác na poli pri obci Kapušianske Kľačany našla nevybuchnutá delostrelecká munícia kalibru 155 milimetrov (mm). Ďalšiu podobnú muníciu tentoraz kalibru 82 mm objavili v rovnaký deň v susedstve osady v obci Čičarovce a na Hlavnej ulici v obci Novosad počas výkopových prác, a to v tesnej blízkosti rodinného domu.

„Policajný pyrotechnik musel v sobotu zasahovať aj na Hlavnej ulici v obci Lastovce. Nevybuchnutú muníciu našiel počas výkopových prác pri rodinnom dome majiteľ. Aj v tomto prípade si privolaný policajný pyrotechnik funkčnú delostreleckú mínu kalibru 81 mm prevzal k zneškodneniu,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Polícia si pochvaľuje postup nálezcov spomínanej munície. „Vo všetkých prípadoch občania postupovali správne tým, že vec ihneď oznámili polícii, ktorá miesto nálezov obratom zabezpečila pred ďalšou manipuláciou. Takáto spolupráca je dôležitá, aby sme mohli zabrániť možnému výbuchu a predišli takto zraneniam či stratám na ľudských životoch,“ uzavrel Szabó.

debata chyba
Viac na túto tému: #munícia #delostrelec