Most na Hlinkovej ulici v Košiciach opravia do Veľkej noci

Oprava mosta na Hlinkovej ulici v Košiciach sa blíži do finále. Jeden z najdôležitejších dopravných uzlov v meste tak bude už čoskoro úplne prejazdný.

28.03.2014 16:00
most, košice, hlinkov most, rekonštrukcia, stavba Foto: ,
Oprava mosta na Hlinkovej ulici v Košiciach úspešne pokračuje.
debata

S postupom prác sú spokojní aj na košickom magistráte. „Práce na moste na Hlinkovej ulici sú v plnom prúde a pokračujú podľa plánovaného harmonogramu. Vďaka priaznivému počasiu dodávateľ stavebných prác plánuje práce dokončiť pred veľkonočnými sviatkami,“ informovala Zuzana Kottlerová z referátu styku s verejnosťou a médiami.

Dodala, že po výmene pôvodných nosníkov za dvanásť nových, železobetónových predpätých nosníkov, aktuálne na moste kladú nový asfaltový povrch a osadzujú nové zábradlie a zvodidlá. Pre vodičov je však dôležité, že sa zmení aj dopravná situácia. Od minulej soboty je premávka presmerovaná tak, aby bolo možné vyasfaltovať cestu v oboch jazdných pruhoch. Práce sa presunuli na opačnú stranu mosta, v smere zo sídliska Dargovských hrdinov na sídlisko Mier. Okrem nového asfaltového krytu bude zabezpečená oprava betónových ríms a osadené zábradlie i zvodidlá," doplnila Kottlerová. „Rozsah stavebných úkonov na dôležitej dopravnej tepne naznačuje, že napriek pôvodnému zámeru odstrániť havarijný stav mosta môžeme hovoriť o jeho kompletnej obnove a hĺbkovej rekonštrukcii,“ uzavrela.

„Nielen pre košických vodičov je to dobrá správa, že po moste sa bude možné konečne chodiť tak, ako predtým. Tie zhruba tri týždne už vydržíme, keď sme vydržali niekoľko mesiacov,“ povedal s úsmevom Jozef Nagy, ktorý cez most jazdí denne. Most na Hlinkovej ulici muselo dať mesto opraviť pre narušenú statiku. Práce sa začali v októbri minulého roka, pričom namiesto pôvodne plánovaných 1,5 milióna eur vyšla oprava mosta o 300-tisíc eur drahšie. Počas prác sa ukázalo, že stavbári musia vymeniť viac poškodených nosníkov, ako sa predpokladalo. Pozitívom je, že hoci práce majú byť podľa zmluvy hotové 25. apríla, dodávateľ ich chce dokončiť do Veľkej noci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #Košice #Most #Hlinková ulica