V Huncovciach od pondelka funguje dočasná rómska hliadka

V obci Huncovce, kde sa v sobotu 22. marca strhla bitka obyvateľov rómskej osady s približne dvadsiatkou futbalistov, od pondelka funguje dočasná rómska občianska hliadka. Ako informovala Michaela Paulenová z Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra, hliadka tu bude pôsobiť do mája.

07.04.2014 15:25
debata (1)

„Jej fungovanie sa môže predĺžiť, až kým ju nenahradí projekt Rómskej občianskej hliadky, ktorý má byť financovaný z prostriedkov Európskej únie,“ poznamenala. Dočasnú rómsku hliadku tvoria traja ľudia, dvaja Rómovia budú dohliadať na poriadok v osade a jeden Neróm bude mať na starosti športové aktivity. Projekt dočasnej hliadky realizuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku.

Bitku aj naďalej vyšetruje polícia, pričom vyšetrovanie má v rukách Obvodné oddelenie PZ v Kežmarku. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, aktuálne je obvinených šesť ľudí. Dve osoby polícia obvinila z ublíženia na zdraví, štyri z výtržníctva.

Hromadná bitka v Huncovciach v okrese Kežmarok sa odohrala v sobotu 22. marca na miestnom futbalovom ihrisku. Futbalisti, ktorí tu chceli odohrať zápas, požiadali deti z neďalekej rómskej osady, aby opustili ihrisko, no tie odmietli odísť. Na ihrisko vtrhli dospelí obyvatelia osady, začali biť futbalistov aj funkcionárov, počas bitky hádzali aj kamene. Rómov rozohnali až policajti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rómovia #bitka #Huncovce