Na petržalskú plaváreň už majú stavebné povolenie

Stavebný úrad vydal stavebné povolenie pre výstavbu plavárne v bratislavskej Petržalke. Mestská časť predpokladá, že stavbu by mohli dokončiť a následne skolaudovať v marci až apríli roku 2015.

07.05.2014 13:57
debata (1)

Informovala o tom petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová a dodala, že so spoločnosťou Metrostav Slovakia, a.s., ktorá postaví plaváreň, uzatvorili 29. apríla zmluvu o dielo s lehotou výstavby 10 mesiacov.

Návštevníkom plavárne bude k dispozícii 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Denne by sa v nej mohlo vystriedať v priemere 640 návštevníkov. Chýbať nebude ani saunový svet, soláriá či občerstvenie. Petržalčania sa po verejnej prezentácii k zámeru stavať plaváreň obávali najmä toho, že v lokalite medzi ulicami Jiráskova a Tupolevova bude málo parkovacích miest.

Obavy mali aj z hluku, ktorý by so sebou prevádzka plavárne mohla priniesť. „Na základe dokumentácie sa však mohli presvedčiť, že počet parkovacích miest je vyšší a plaváreň nebude prevádzkovať reštauráciu ani pohostinstvo, ktoré by mohli byť zdrojom hluku,“ informovala hovorkyňa Petržalky. Po ďalších stretnutiach starostu so zástupcami obyvateľov upravil architekt pôvodný projekt podľa ich požiadaviek – integroval tobogan do budovy a otočil vzduchotechniku smerom od obytnej časti.

Verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby robila spoločnosť Športové zariadenia Petržalky, s.r.o. Spoločnosť, ktorá spravuje športoviská a športové plochy mestskej časti, založila bratislavská mestská časť Petržalka a miestni poslanci jej schválili majetkovú účasť vo výške 2 500 000 eur formou vkladu do kapitálového fondu spoločnosti.

Ako uviedol petržalský starosta Vladimír Bajan, táto eseročka vznikla z čisto pragmatických dôvodov, keďže mestská časť, na rozdiel od obchodnej spoločnosti, nemôže robiť odpočty z DPH. Na septembrovom zastupiteľstve v minulom roku rozhodli poslanci petržalského zastupiteľstva o prenájme pozemku na výstavbu plavárne. Ten sa nachádza medzi ulicami Jiráskova a Tupolevova, s rozlohou 5 264 metrov štvorcových. Prenajali ho za jedno euro na celý čas nájmu od 1. októbra 2013 do 30. septembra 2023.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #plaváreň #stavebné povolenie #stavebný úrad