V Hrašovíku pri Košiciach vybuchol vysokotlakový rozvod plynu

V obci Hrašovík pri Košiciach vybuchol zemný plyn na vysokotlakovom rozvode. Informoval o tom dôstojník operačného strediska košických hasičov Roman Keruľ.

17.05.2014 20:01
Hrašovník, plyn, Košice Foto: ,
Prítomným zasahujúcim zložkám sa podarilo dostať situáciu pod kontrolu.
debata (14)

Výbuch našťastie nespôsobil požiar. „Momentálne už je plyn odstavený. Na mieste pracujú plynári. Sú tu aj hasiči a polícia. Výbuch bol taký silný, že niektorí ľudia ostali v šoku,“ povedal Keruľ. Doložil, že nik nebol zranený. Miesto výbuchu je približne sto metrov od rodinných domov. Plyn bolo cítiť aj na košickom sídlisku Dargovských hrdinov (Furča), situácia je však už bez komplikácií.

Na miesto explózie dorazila aj polícia. Foto: Boris Macko, Pravda
Hrašovník, plyn, Košice Na miesto explózie dorazila aj polícia.

Pre výbuch plynu bude prerušená distribúcia plynu pre viac ako 2 700 odberných miest, povedala Ivana Zelizňáková zo spoločnosti SPP – distribúcia. Plyn nepôjde v 13 obciach, a to v Družstevnej pri Hornáde, Budimíre, v obci Ploské, Kráľovce, Chrastné, Bajkovce, Beniakovce, Kostoľany, Čížatice, Nová Polhora, Kavečany, Sokoľ a Hrašovík. „Na odstránení problému pracujeme,“ dodala Zelizňáková. Ako dlho budú ľudia bez plynu, povedať nevedela. Distribúcia plynu pre mesto Košice nie je ohrozená a pokračuje bez obmedzení.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #plynovod