Ján Dečo oznámil kandidatúru na post košického primátora

Košičan Ján Dečo, bývalý člen KDH, v stredu na tlačovej besede oznámil, že sa bude uchádzať o post košického primátora ako nezávislý.

16.07.2014 15:04
Košice Foto:
Košice
debata (4)

„Moja kandidatúra je slobodná a nezávislá od záujmov Bratislavy a veľkých politických strán a oligarchov. Chcem sa sústrediť na riešenie každodenných a skutočne praktických problémov Košičanov,“ povedal Dečo, ktorý má 52 rokov, je ženatý a má päť detí. V súčasnosti podniká v sociálnych službách a cestovnom ruchu.

Ako uviedol Dečo, jeho protikandidát Rudolf Bauer kandiduje za koalíciu stredopravých strán, je predstaviteľom minulosti, terajší primátor Richard Raši kandiduje za stranu Smer, je predstaviteľom súčasnosti. Dečo je podľa vlastných slov predstaviteľom budúcnosti a stoja za ním bohaté skúsenosti z riadiacej a organizačnej práce. Dodal, že na rozdiel od kandidátov veľkých politických strán a koalícií nemá rovnaké zdroje ako ony a nasledujúce mesiace nebude Košičanov bombardovať reklamou. „V najbližších mesiacoch sa chcem stretnúť s čo najviac Košičanmi – v kaviarňach, krčmách, na uliciach, na verejných podujatiach. Mojím cieľom nie je im niečo rozprávať, ale chcem si vypočuť, aké problémy ich trápia, aké majú priania a nápady,“ povedal Dečo. Uviedol, že chce úprimne poďakovať terajšiemu primátorovi Rašimu za úspešné zvládnutie akcií v rámci EHMK, no hry dnes už nestačia a mesto stagnuje.

Protikandidátom odkazuje, že on sa nechce vracať do minulosti, ani prešľapovať na mieste. „Naopak, je čas pohnúť Košice vpred a to je moja úloha. Nechcem, aby sa Košice zmietali medzi pravicou a ľavicou, ale aby boli nezávislé,“ povedal Dečo. Budúcnosť mesta vidím v mladých ľuďoch, ktorí potrebujú nové pracovné miesta, byty a dobré podmienky na život a nie v politických mecenášoch, ktorí ťažia a profitujú z verejných zdrojov.

Kampaň povedie s mottom Pohneme sa vpred. Nechceme v kampani bojovať proti nikomu, ale chceme Košičanom ponúknuť alternatívu. Náš program budeme verifikovať medzi Košičanmi, aby odrážal základné potreby Košičanov. Náklady na kampaň by sa mali pohybovať okolo 45 000 eur a prostriedky na kampaň bude mať zo svojich úspor, z úverov a prípadne darov od občanov. Chcem zriadiť transparentný účet v banke. Mám volebný tím a občania sa s ním môžu kontaktovať cez jeho osobnú internetovú stránku.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #komunálne voľby #Ján Dečo