Petržalka zmení v auguste náhradné škôlky

Rodičia škôlkarov v bratislavskej Petržalke majú pre svoje deti počas letných prázdnin zabezpečené náhradné materské školy.

27.07.2014 13:01
debata (1)

Od 1. augusta sa menia náhradné materské školy, ktoré rodičom petržalských detí slúžili v júli, informovala petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová s tým, že mestská časť ako zriaďovateľ materských škôl prerušuje prevádzky škôlok najmenej na tri týždne z hygienických dôvodov.

Počas prerušenia prevádzky vyčistia priestory jednotlivých škôlok, vydezinfikujú triedy, šatne, kúpeľne aj hračky pre deti. Rodičia škôlkarov však budú mať v Petržalke pre svoje deti zabezpečené náhradné materské školy aj v auguste.

Materskú školu na Macharovej nahradí Materská škola na Bohrovej, MŠ Pifflova bude zastupovať MŠ Röntgenova, pre MŠ Bradáčová bude náhradou MŠ Rovniankova, pre MŠ Lachova bude MŠ Šustekova, pre MŠ Jankovolova bude MŠ Bulíkova, pre MŠ Haanova bude MŠ Gessayova, pre MŠ Iľjušinova bude MŠ Holíčska, pre MŠ Bzovícka bude MŠ Lietavská a pre MŠ Turnianska bude náhradou MŠ Strečnianska.

V Petržalke je v súčasnosti 19 materských škôl, v ktorých prevádzkujú 105 tried. Z toho sú dve špeciálne triedy pre 12 detí s diagnózou autizmus v MŠ Iľjušinova, jedna špeciálna trieda pre deväť detí s ľahkým mentálnym postihom v MŠ Turnianska a jedna trieda pre 21 detí s poruchami výživy v MŠ Pifflova.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #Petržalka #rodič #materská škola