Na Ferrari jazdil rýchlosťou 258 km/h

Polícia zadržala vo štvrtok už druhého mladého vodiča z okresu Humenné, ktorý si cestu pomýlil s pretekárskou dráhou.

01.08.2014 08:58
debata (18)

Prvým známym bol 22-ročný šofér z obce Jabloň, ktorý sa pred niekoľkými dňami na videu pochválil jazdou na luxusnom BMW Z4, s ktorým preletel cez obec 240-kilometrovou rýchlosťou.

Ferrari, na ktorom sa v stredu rútil 29-ročný muž cez celé Slovensko, zastavila hliadka na rýchlostnej ceste R1 smerom na Nitru keď mu namerala až 258 kilometrovú rýchlosť. Ešte predtým podobným štýlom prefrčal cez Donovaly, kde mu polícia naparila za rýchlu jazdu pokutu.

Nitrianska polícia už taká zhovievava nebola a mužovi, ktorý jazdil na aute s českými poznávacími značkami zobrala vodičský preukaz a za výrazné prekročenie rýchlosti o 128 km/h mu hrozí pokuta do 800 eur a zákaz šoférovať až na tri roky.

Polícii je tento cestný pirát známy. Za posledných päť rokov porušil 10-krát dopravné pravidlá. V troch prípadoch išlo práve o prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti.

Viceprezident policajného zboru Ľubomír Ábel upozornil, že táto akcia potvrdila, že hliadky dopravnej polície dokážu eliminovať aj takýchto cestných hazardérov. "Polícia v takýchto prípadoch postupuje nekompromisne a ukladá vysoké pokuty, vrátane zákazu činnosti viesť motorové vozidlo.“ zhrnul viceprezident.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #vodič #vysoká rýchlosť