Robotníci z levočskej diaľnice sú mimo ohrozenia

Robotníci, ktorých minulú sobotu pri výstavbe diaľničného mosta pri Spišskom Hrhove privalil oceľový dielec, by mali byť v poriadku.

05.08.2014 12:00
debata

Tridsaťsedemročný muž, ktorý si vážne zranil chrbticu, je v dobrom zdravotnom stave. Druhý, 42-ročný Bardejovčan, sa bude podľa lekárov liečiť zo zranení chrbtice a ramena štyri týždne. Leží v popradskej nemocnici a je mimo ohrozenia života. Ak sa bude všetko vyvíjať tak dobre ako doteraz, v najbližších dňoch by ho mohli podľa hovorkyne nemocnice Sylvie Galajda prepustiť.

Nešťastie sa stalo na severnej diaľnici D1 Jánovce – Jablonov. Pri stavbe diaľničného mosta v Spišskom Hrhove pri odbočke na Doľany privalil dvoch robotníkov oceľový dielec lávky s hmotnosťou približne 700 kilogramov. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik neskôr uviedol, že pri dvíhaní oceľového dielca a jeho umiestňovaní autožeriavom sa pretrhli popruhy v mieste uchytenia na dielci. Dielec spadol na dvoch montážnikov, ktorí stáli na vysunutej pracovnej plošine.

Pri Spišskom Hrhove vyrastá najvyšší diaľničný most na Slovensku. S výškou takmer 60 metrov si toto prvenstvo ponechá do doby, kým nebude hotová diaľnica D3 Svrčinovec – Skalité. Piliere mosta však museli stavbári pred niekoľkými mesiacmi zbúrať a postaviť nanovo. Betón, ktorý sa použil na ich stavbu, totiž nevyhovoval normám a kontrola zo štátnej diaľničnej spoločnosti prikázala ich odstránenie.

Tento úsek diaľnice má pod palcom Eurovia SK. Nešťastie na ňom sa stalo tiež zhruba pred rokom. Pri razení tunela Šibenik zahynul strelmajster a ďalší piati robotníci boli zranení. Začiatkom novembra roku 2012 zase padla podporná konštrukcia mosta pri Iliašovciach na diaľničnom úseku od Spišského Štvrtka po Levoču, zomreli štyria robotníci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #robotník #úraz #Spišský Hrhov