V kúpeľoch Sliač majú niektorí klienti tráviace problémy

U klientov kúpeľov Sliač sa objavili zatiaľ neidentifikované tráviace problémy. Epidemiológovia evidujú 43 chorých klientov, z personálu kúpeľov nejavil nikto príznaky ochorenia.

15.08.2014 15:39
Kúpele Sliač, Palace Foto: ,
Kúpele Sliač.
debata

Prípad oznámili zdravotnícki pracovníci kúpeľov, informovala o tom hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Banská Bystrica Mária Tolnayová

Chorým odobrali vzorky biologického materiálu. „Virologické vyšetrenie bolo negatívne a kultivačne zatiaľ neukončené,“ uviedla Tolnayová. Aj pracovníkom kuchyne a obsluhe jedálne nariadili rovnaké vyšetrenie. V kuchyni tiež odobrali stery z prostredia, výsledky zatiaľ nie sú k dispozícii. Protiepidemické opatrenia už spravili a v epidemiologickom skúmaní pokračujú.

Na rozdiel od Sliača sa už laboratórne potvrdilo v poradí druhé ochorenie na vírusovú žltačku typu A v obci Ábelová v okrese Lučenec ako aj dva prípady – u 33-ročného muža a 17-ročného dievčaťa v okrese Žiar nad Hronom. V Ábelovej ide o desaťročné dieťa, ktoré žije v nízkom hygienickom štandarde. V súčasnosti je v nemocnici v Lučenci. Dieťa nebolo podľa Tolnayovej očkované proti vírusovej hepatitíde, ktorej prítomnosť potvrdili vyšetrenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kúpele Sliač