Michalovské KDH a Smer uzavreli koaličnú dohodu

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a Smer-SD v Michalovciach v piatok podpísali koaličnú zmluvu o predvolebnej a povolebnej spolupráci. KDH podporí vo voľbách kandidáta Smeru-SD Viliama Záhorčáka na post michalovského primátora.

12.09.2014 15:30
debata (10)

Pokiaľ ide o voľby poslancov michalovského mestského zastupiteľstva, každá zo strán pôjde do volieb samostatne, informoval Emil Ďurovčík, predseda okresnej organizácie strany Smer-SD v Michalovciach.

Viliam Záhorčák poďakoval kresťanským demokratom za podporu. „Hovorili sme o programových prienikoch našich strán a zhodli sme sa, že na mnohé otázky a riešenie problémov máme takmer rovnaké názory. Akceptovali sme požiadavku KDH, aby sme väčšiu pozornosť sústredili na vytváranie podmienok rozvoja rodiny. V prípade úspechu dostane KDH prednosť pri obsadení postu viceprimátora, ako aj primeraného počtu predsedov komisií,“ povedal Ďurovčík.

„Bol tu pokus na vytvorenie stredopravej koalície, no tunajší pravicoví predstavitelia nepredložili nijakú koncepciu či víziu a viac-menej rezignovali,“ povedal podpredseda michalovskej okresnej organizácie Kresťanskodemo­kratického hnutia Ján Paľovčík, st.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #KDH #Smer