Na primátorku Košíc kandiduje za Sieť Alena Bašistová

Strana sieť dnes oficiálne predstavila svoju kandidátku na košickú primátorku 37-ročnú manažérku a pedagogičku Alenu Bašistovú.

15.09.2014 16:32
VO¼BY: Predstavenie kandidátky Aleny Bašistovej Foto: ,
Kandidátka na primátorku Alena Bašistová a predseda strany Sieť Radoslav Procházka.
debata (3)

Ako povedal predseda Siete Radoslav Procházka sledujú tým dva ciele. „Prvým je dopriať Košičanom aktívnu a kompetentnú službu pri správe ich mesta, bezpečné ulice. Dostupné parkovanie, viac práce pre mestské podniky a pre tunajších ľudí. Druhým je zvíťaziť vo voľbách nad Smerom. Pán poslanec Raši je milý chlapík, ale mesto v skutočnosti riadia ľudia pána Pašku a pána Žigu. Ak bude zvolený pán Raši, tak to bude už len horšie,“ povedal.

Alena Bašistová uviedla, že je rodená Košičanka a v meste žije celý život. Uviedla, že na rozdiel od svojich protikandidátov nezatvára oči pred najväčšími výzvami. Košičanom ponúka kompetentnú a čestnú správu veci verejných ako skúsená odborníčka v oblasti spoločenských a ekonomických vied. „Prijmeme záväzok, že pod mojim vedením sa Košice stanú silným mestom, ktoré slúži všetkým ľuďom, nielen vyvolených,“ vyhlásila.

Načrtla základné body, ktorými chce vo volebnom programe osloviť obyvateľov.

„Mladí zostanú v Košiciach, budú mať prácu a byty. Pracovných príležitostí bude v meste viac a budú rôznorodejšie. Podporím investorov. Mojou prioritou bude aj vyššia bezpečnosť, ktorú chcem dosiahnuť nielen zvýšením počtov policajtov, ale aj systematickou prácou s komunitami a vytváraním pracovných príležitostí. Zriadim mestský podnik, ktorý vytvorí šancu pre ich prácu. Pre magistrát bude práca s komunitami prioritou. Sústrediť sa chcem aj na seniorov. Chcem vybudovať strediská sociálnych služieb pre seniorov, kde v spolupráci s vysokoškolákmi a stredoškolákmi nájdu pestré aktivity. Zasadím sa o to, aby verejné priestranstvá slúžili všetkým ľuďom a aby sa ani jeden z verejných parkov neprivatizoval. Chcem pripraviť aj projekt na výstavbu aquaparku a prispieť k rozvoju šprotu v meste,“ povedala.

Procházka predstavil aj päť kandidátov na starostov za stranu Sieť. Bašistová uviedla, že náklady na jej kampaň bude hradiť strana Sieť, Procházka však neuviedol, koľko mienia dať.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Prochádzka #Sieť #Alena Bašistová