Policajti v Galante dali vyprázdniť školu

Vyše tristo žiakov aj učitelia zo Základnej školy Zoltána Kodálya s vyučovacím jazykom maďarským v Galante museli v utorok nečakane odísť zo školy. Na stredu dostali riaditeľské voľno.

16.09.2014 19:38
debata (3)

Kedy do školy pôjdu, má byť jasné v stredu. Takýto postup, ako uviedla riaditeľka školy Hajnalka Oláhová, nariadil veliteľ policajného zásahu, ktorý sa odohral neďaleko školy.

Podľa riaditeľky ide o bezpečnosť detí, dôvody zásahu nekomentovala. Poslanec parlamentu Gábor Gál však na sociálnej sieti zverejnil, že v rodinnom dome blízko školy polícia objavila drogové laboratórium s veľkým množstvom chemických látok. Polícia tieto informácie nekomentovala.

Národná kriminálna agentúra v pondelok v Galante a neďalekej Jelke uskutočnila akciu zameranú na drogovú trestnú činnosť a nedovolené ozbrojovanie. Či táto akcia súvisí s vyprázdnením galantskej školy, to hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová nespresnila.

V pondelok počas akcie policajti vykonali sedem domových prehliadok a sedem prehliadok iných priestorov, zadržali štyri osoby. Podľa Baloghovej, aby nedošlo k ohrozeniu životov a zdravia, polícia z bezpečnostných dôvodov uzavrela širšie okolie. Viac informácií polícia neposkytuje.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #škola #galanta