Do konca septembra pribudne v Bratislave 15 trolejbusov

Do konca septembra nasadí Dopravný podnik Bratislava na svoje linky 15 nových kĺbových trolejbusov, informovala hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová. Prvých sedem z nich do služby zaradili už v pondelok.

22.09.2014 20:30
MHD, nové trolejbusy, Bratislava, trolejbus, DPB Foto: ,
Nový trolejbus
debata

Nové trolejbusy budú postupne nasadzovať na linky 201 a 202, kde nahradia najstaršie vozidlá alebo doplnia ich počet. Na linke 208 vystriedajú krátke vozidlá. Na tieto linky ich podľa Volfovej nasadzujú pre veľkú vyťaženosť.

„Ďalšie nové trolejbusy postupne zabezpečia kompletnú obnovu celého vozidlového parku v počte 120 trolejbusov, ktorý má v súčasnosti už priemerný vek na hranici 20 rokov,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ľubomír Belfi.

Postupne sa teda nové vozidlá objavia na všetkých linkách. Všetky nové trolejbusy sú podľa dopravného podniku nízkopodlažné, plne klimatizované, vybavené moderným tarifným a informačným systémom či zabudovaným vonkajším i vnútorným kamerovým systémom.

Časť trolejbusov bude vybavená pomocným diesel-agregátom, takže budú schopné jazdy aj na miestach kde nie je trakčné vedenie.

Dopravný podnik Bratislava podpísal ešte minulý rok so spoločnosťou Škoda Electric zmluvu na nákup 80 trolejbusov a neskôr na ďalších 40. Nákup vozidiel je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie. Všetkých 120 trolejbusov, ktoré podnik využíva na svojich linkách, plánujú vymeniť do konca leta 2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #trolejbusy #MHD #DPB