V noci na pondelok horeli v Košiciach dve autá

Požiar auta na parkovisku na Trebišovskej ulici v Košiciach ohlásili v pondelok ráno krátko pred pol piatou košickým hasičom. Ako informoval operačný dôstojník košických hasičov Roman Keruľ, po príchode na miesto hasiči zistili, že horí Renault Megane kombi, z ktorého šľahajú plamene a požiar ohrozuje aj susedné autá. Požiar poškodil celý motorový priestor a rozšíril sa aj do interiéru vozidla.

29.09.2014 10:30
debata

Hasiči oheň zlikvidovali pomocou približne 400 litrov vody. Vozidlo malo namontovaný taxameter a bolo využívané ako taxi. Vodič hasičom povedal, že auto nepoužíval bezprostredne pred požiarom, preto možno vylúčiť technickú poruchu. Podľa hasičov pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je úmyselné zapálenie neznámou osobou.

Po ľavej strane vozidla bola zaparkovaná Škoda Fabia. Teplo z požiaru vozidlu poškodilo predný nárazník a pravé predné svetlo. Požiar podľa predbežných odhadov spôsobil škodu za približne 8 000 eur, hasiči uchránili hodnoty za 2 000 eur.

Krátko pred polnocou horelo na Jakobyho ulici v Košiciach ďalšie auto. Tentoraz horela predná časť auta Škoda Fabia. Ako informoval Keruľ, do príchodu hasičov stihli majitelia ostatné autá preparkovať, aby ich požiar nepoškodil. Hasiči po príchode zistili, že požiar z motorovej časti sa začína šíriť aj v kabíne auta. Majiteľ auta Matej L. informoval hasičov, že vozidlo zaparkoval asi o ôsmej večer. Technickú poruchu hasiči vylúčili ako nepravdepodobnú Podľa nich priebeh požiaru vykazoval charakteristické znaky úmyselného podpálenia. Majiteľ túto možnosť pripustil a policajnej hliadke uviedol, koho podozrieva z podpálenia auta. Požiar auta spôsobil Matejovi L. škodu približne 8-tisíc eur.

Oba prípady požiarov áut vyšetruje košická polícia.

debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #Košice #požiar #podpaľačstvo